Aktualności:

"Batman. Łowy" od 22 stycznia.

Menu główne

Egmont - komiksy z Batmanem

Zaczęty przez anubis3000, 24 Sierpień 2011, 16:14:04

MJ

Zakładam że 16 nowych stron w Azylu to materiały dodatkowe zgadza się?
Mam oryginał, ale okładka jest bardzo zachęcająca. Ziemie niczyją biorę w ciemno wiadomo. Właściwie chyba wszystko wezmę, ewentualnie z Azylem się wstrzymam na trochę później.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Crowridd

Ilość stron nowego wydania zgadza się z ilością stron wydania Absolute, więc myślę, że powinieneś zobaczyć na YT, jak ten Absolute wygląda.

Będzie to pełniejsze wydanie od poprzedniego DLX, w którym była galeria szkiców i okładek plus scenariusz komiksu. Oryginału nie mam, więc nie wiem, co tam było poza historią.

Johnny Napalm

Cytat: Juby w 07 Grudzień  2024, 19:11:27

Azyl Arkham z inną obwolutą i z 16 nowymi stronami aż o 50 zł droższy od wydania z 2015.

No, warto na pewno kupić, jeśli ktoś jeszcze nie ma. Sam byłem świadkiem, jak w 2015 przy mnie jeden typ kupował w Centrum Komiksu aż 10 sztuk. I tak chrzani się rynek. Do 2015 roku był to chyba najbardziej poszukiwany Batman na allegro. Może teraz też bym i kupił, miałbym na prezent.
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

mlempicki

Cześć BatEkipo.
W komiksie "Przygody Supermana. Jon Kent" jest trochę Batmana i innych bohaterów z nim związanych. Mają jakiś udział w historii (jeszcze nie przeczytałem tego komiksu).

Q

Dzięki za info. Z tego co sprawdziłem, to wychodzi, że bohaterowie Gotham z Earth 49 obecni są w 3 z 6 numerów, które składają się na "Przygody Supermana. Jon Kent".
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

Pełne zapowiedzi DC na ten rok. Jeśli dobrze policzyłem, Egmont planuje wydać jakieś 36 tytułów z Batmanem, lub innymi postaciami z jego otoczenia, czyli być może znowu pobije swój własny, ubiegłoroczny rekord (38).

W DC Limited wydany zostanie ALL STAR BATMAN & ROBIN, THE BOY WONDER. Super sprawa! Może dzięki temu wydanie z 2009 roku na rynku wtórnym zacznie pojawiać się częściej i w normalnych cenach (do 89 zł), a jeśli nie, może kupię tego nowego kolosa.

Ziemia niczyja zostanie zakończona do końca roku (tomy 6 i 7 prawdopodobnie w sierpniu i listopadzie, skoro w maju będzie Powrót Supermana), a od drugiego kwartału 2026 może już będzie szedł nowy event klasycznego Batmana. Uff. Spoko, że jeśli DC pozwoli, Egmont planuje do końca tego eventu trzymać się poprzedniego logo DC na okładkach (tak by było najlepiej).

Od tego roku w DC Deluxe będą kolorowe okładki pod obwolutą. Fajna wiadomość, choć akurat z tegorocznych premier interesuje mnie tylko Challengers of the Unknown. Ciekawe czy to będą typowe matowe okładki, czy takie fajne błyszczące, jak te do Batman: Świat i Joker: Świat. Jeśli to drugie, to zdecydowanie chętniej będę kupował, może nawet przemyślę ten Azyl Arkham.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman