Aktualności:

"Batman. Łowy" od 22 stycznia.

Menu główne

Egmont - komiksy z Batmanem

Zaczęty przez anubis3000, 24 Sierpień 2011, 16:14:04

red fox

No tak, pomyliłem się bo byłem pewien, że w tamtym okresie tylko Mucha wydawała takie Batmany ;)
W takim razie to mam ;P

Juby

W tamtym okresie (tj. rok 2012) Mucha miała na koncie zero komiksów z Batmanem.

Też mam poprzednie wydanie, ale jeśli zdecyduję się kupić Długie Halloween, to może od razu zdubluję sobie całą serię. Na pewno dobrą decyzją jest wznowienie tego tytułu przez Egmont, bo na rynku wtórnym sięgał on chorych cen (sam upolowałem go kiedyś za okładkowe 90 zł + wysyłka), teraz lepsze wydanie będzie dostępne poniżej 70 zł. I trafi do sprzedaży w sam raz na Halloween :)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

MJ

Pytanie otwarte, czy wie ktoś czy są jakieś plany co do wydania Batman Incorporated? Bo chyba nie zostało wydane nigdy w Polsce.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Juby

Listopad od Egmont:

Dark Victory jednak z nową okładką i bez obsuwy. Ciekawe kiedy u nas wejdzie w życie stare/nowe logo DC na okładkach.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Juby

Na dzisiejszym spotkaniu podczas trwającego MFKiG w Łodzi wydawnictwo Egmont podzieliło się pierwszymi tytułami planowanymi na rok 2025. W zapowiedziach padły m.in: Batman: Gargoyle of Gotham (DC Black Label), Batman: Prey Douga Moencha(!), Batman Arkham: Penguin, The Penguin: The Prodigal Bird, Batman NOIR Eduardo Risso, Justice League vs Godzilla vs Kong, wznowienie Batman: Arkham Asylum i Catwoman: Rzymskie wakacje (oba w DC Deluxe).

Dodano również, że jeszcze pod koniec tego roku ukażą się dwa dodatkowe tytuły z uniwersum Batmana: Wayne Family Adventures (po naszemu Batman: Przygody rodziny Wayne'ów) oraz Red Hood: Outlaws.

Edit - fotki zapowiedzi znalezione w sieci:

2024

2025

Kontynuacje Śmierci Supermana.

Bardzo ucieszyłyby mnie te solowe Supermany, ale Na wszystkie pory roku kupiłem już w wydaniu Hachette w lutym 2023, a All-Star Superman w wyd. Muchy na Allegro we wrześniu 2023 (licytacja wygrana za 124 zł). Ogromnie cieszy mnie natomiast wydanie Challengers of the Unknown - jedyny komiks duetu Jeph Loeb & Tim Sale dotąd niewydanego w naszym kraju. Poza klasycznymi Batmanami na pewno kupię też kontynuacje serii Gun Honey. Te Pingwiny sporo spóźnione, szczególnie jeśli serial nie przyjmie się u nas jakoś specjalnie dobrze.

- Morgan Freeman

red fox

Kiedy Oni chcą wrzucić te dodatkowe Batmany, w grudniu?

Kaz

Fajnie fajnie, podobnie jak Jubego, cieszą mnie Supermany. Wreszcie będę miał okazję postawić na półeczce All-Star Superman oraz elegancko wydane "Rządy", ogromnym sentymentem darzę ten event.

Juby

Cytat: red fox w 16 Wrzesień  2024, 04:12:06Kiedy Oni chcą wrzucić te dodatkowe Batmany, w grudniu?
Najwyraźniej. Ew. Dorzucą je jeszcze do listopadowych zapowiedzi.

Kelen na głównej napisał, że podczas panelu padło pytanie o kolejny tom Ptaków Nocy Gail Simone i na razie niestety nie planują kontynuowanie tej serii :(

- Morgan Freeman

MJ

Czytał ktoś z was może Failsafe i Gothamski Nokturn Uwertura? Ciekaw jestem czy mogę przeczytać Nokturn przed Failsafe, bo notorycznie w ten sposób nadziewam się na spoilery, czego chciałbym uniknąć. :D
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Crowridd

Obydwa komiksy są od siebie niezależne. Warto przeczytać obydwa, a kolejność nie ma znaczenia.

MJ

Dzięki z info. Nadziałem się tak kiedyś czytając najpierw "Mroczne Zwycięstwo", a dopiero potem "Long Halloween".

Rado

Cytat: MJ w 20 Wrzesień  2024, 21:01:19Czytał ktoś z was może Failsafe i Gothamski Nokturn Uwertura? Ciekaw jestem czy mogę przeczytać Nokturn przed Failsafe, bo notorycznie w ten sposób nadziewam się na spoilery, czego chciałbym uniknąć. :D

Dodatkowo powiem, że oba komiksy omawialiśmy na naszym kanale YT.

MJ

Przeczytałem Failsafe i mam mieszane uczucia, mega wtórny pomysł, właściwie to powiedziałbym że podobał mi się jedynie początek i koniec, a środek komiksu powodował że często przewracałem oczami i wzdychałem z poirytowaniem wertując kartki bo:

Spoiler
Jeśli już jest to taki genialny plan awaryjny, który wyprzedza o kilka ruchy Batmana, to czemu nie bierze nawet pod uwagę opcji że Batman został wrobiony itd. Po drugie Batman mógłby się poddać do wyjaśnienia sprawy skoro Failsafe i tak by go nie zabił, mocno irytujące dziury fabularne.
Na plus mogę dodać ze środkowej części że w końcu widzimy motyw gdzie Batman faktycznie wykorzystuję opcję "Dzwoń po Supermana", która jest wiecznie pomijana, a mogłaby uratować sytuacje w wielu wypadkach.

[Zamknij]

Pingwin i creepy końcówka na plus.

Niebawem biorę się za Nokturnową Uwerturę.

Juby

Grudzień:

Czyli Egmont zmienił okładkę Jamy Łazarza względem tegorocznego katalogu, ale dla czwartego tomu Ziemi Niczyjej pozostawił tą samą, choć jest nieprawidłowa, bo czwarty tom ich wydania bazowany jest na TYM ??? Nie rozumiem ich decyzji.

Jeśli dobrze policzyłem, Egmont wyda w tym roku aż 38 komiksów z Batmanem, lub innymi bohaterami miasta Gotham, co będzie rekordem w naszym kraju! A do tego dochodzi jeszcze parodia od Timof i kilkanaście tomów kolekcji Hachette.

- Morgan Freeman

MJ

Ja rozumiem ich decyzje, po prostu okładka, którą wybrali jest zajebista  8)