Aktualności:

"Batman. Łowy" od 22 stycznia.

Menu główne

Egmont - komiksy z Batmanem

Zaczęty przez anubis3000, 24 Sierpień 2011, 16:14:04

Juby

Empik wychylił się z zapowiedziami na grudzień przed oficjalnym sklepem Egmont. Zgodnie z kwietniowym katalogiem, w ostatnim miesiącu tego roku do sprzedaży trafi nowy tom Batmana oraz event Nieskończona granica.

@red fox
Amazing Spider-Man z Epix Collection jednak już 7 grudnia ;)

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Crowridd

Świetna okładka tomu 4; no i w końcu Scarecrow.

Na koniec roku zaplanowałem nadrobienie Batmana i DC z Uniwersum DC, więc data wydania w sam raz.

red fox

Juby - też już widziałem zapowiedzi ale dzięki :P

W sumie, w grudniu będzie X-Men Punkty Zwrotne - tom 4, Fantastyczna Czwórka - tom 2, Kapitan Ameryka  - tom 7 i Amazing Spider Man Epic Collection - tom 6.

Ta "Nieskończona Granica" łączy się jakoś z tymi "Stanami Przyszłości" czy to coś osobnego?

Juby

Nie mam pojęcia (pogubić się można w tych ich bieżących seriach i eventach), wiem tylko że niedużą rolę w środku odgrywa Batman, bo przejrzałem kilka stron w sieci.

Na empiku pojawiła się jeszcze jedna zapowiedź, ale wkleję ją w odpowiednim temacie.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Juby

Styczeń 2023 od Egmont.

Cena i tempo wydawania Knightfall zachowane. Fuck Yeah! :)

- Morgan Freeman

Rado

Schodzi jak ciepłe bułeczki, to i drukują szybko kolejne tomy.

Tylko ta okładka Jonesa kiepska moim zdaniem. Ten artysta umie stworzyć okładkę o wiele lepiej. Bruce jeszcze wyszedł poprawnie, ale Azbat z tą wypiętą dupą już źle. Lewą ręką rozumiem, że miał zadawać cios, ale wygląda jakby mu kwiaty podawał.

Crowridd

Batman tu wyszedł kozacko moim zdaniem, przez co na Azbata w ogóle nie zwracałem uwagi.

Juby

No fakt, to najsłabsza okładka w serii. Ale dobrze, że konsekwentnie wykorzystują prace Kelley Jonesa, a że ten z drugiego amerykańskiego integrala na pierwszym planie ma Robina - a nie starcie Batmana z Azbatem, czyli głównej atrakcji tego tomu - to nie dziwię się, że skorzystali akurat z tego wariantu.

Na sklepie Egmontu są już przykładowe strony z nadchodzącego DC Limited. Cena zaporowa i z tego co widziałem dziś na YT chyba poskąpili na papierze (objętość podobna do ubiegłorocznego Watchmen, a komiks wydaje się z centymetr cieńszy), ale poczekam na Black Friday, może uda się gdzieś upolować z jakimś fajnym rabatem :)

- Morgan Freeman

Crowridd

Komiks będzie też niższy o ponad 4 cm vs serie Batman Noir czy Strażnicy - DC Limited.

Juby

To akurat dla mnie dobra wiadomość. Zmieści się na półce, na której trzymam wydania w formacie DC Deluxe, m.in. Kingdome Come i Sprawiedliwość również z ilustracjami Alexa Rossa. Noiry muszę trzymać z dala od batmanowej kolekcji, na innej witrynce.

- Morgan Freeman

Juby

Premiera Batman, tom 4: Zabobonna zgraja przyspieszony z grudnia na 28 listopada, czyli już w najbliższy poniedziałek.

- Morgan Freeman

Crowridd

Jeżeli ktoś czekał na obniżkę cen, to Liga sprawiedliwości: Najwięksi superbohaterowie na świecie i Pięść Demona na gandalf.com.pl - 40%. Egmont dał nieco mniejszy rabat.

Za obydwa ogromne komiksy wyszło nieco ponad 366 złotych, więc nieźle.

Juby

Luty:

Fajnie, że cena trzeciego tomu Ziemi Jeden nie skoczyła na stówę, lub więcej. Biorę na pewno.

- Morgan Freeman

Juby

https://www.batcave.com.pl/2022/12/batman-knightfall-wsrod-najlepiej-sprzedajacych-sie-komiksow-wydawnictwa-egmont-w-2022/

Knightfall pozamiatał pod względem sprzedaży komiksów w ubiegłym roku!! Dla komiksów powyżej 250 stron wszystkie tomy osiągnęły najlepsze rezultaty (pierwsze trzy miejsca), a dla wszystkich komiksów od wydawnictwa Egmont odpowiednio czwarte, siódme i ósme miejsca (Krucjata pewnie jeszcze się dobrze sprzedaje, bo wyszła stosunkowo niedawno). Mam nadzieję, że wydawnictwo widzi jaki jest hype na "klasycznego Batmana" i sięgną po więcej tytułów z tego okresu (szkoda by było gdyby szli tylko w No Man's Land i to, co wydarzyło się po nim, bo między Year One a Batman: Venom jest jeszcze sporo dobrych rzeczy do wydania, które albo nigdy nie zostały u nas wydane, albo ostatni raz 30 lat temu w TM-Semic).

- Morgan Freeman

Leon Kennedy

Ziema jeden, tom trzeci, to u mnie obowiązkowa pozycja 😉 Injustice też w tym roku planuje zacząć kupować. No i oczywiście Zombie DC trza uzupełnić ❤️🔥 Zaś Knightfall musi jeszcze trochę poczekać. Za to jego wyniki sprzedażowe bardzo mnie cieszą.