Aktualności:

"Joker: Folie à Deux" " na 4K UHD, Blu-ray i DVD od 17 stycznia.

Menu główne

Egmont - komiksy z Batmanem

Zaczęty przez anubis3000, 24 Sierpień 2011, 16:14:04

Juby

Cytat: Juby w 08 Marzec  2024, 09:00:53przede wszystkim dziwna jest decyzja Egmontu z logo DC Polska po lewej stronie tytułu (po sobotnim video z zapowiedzią sądziłem, że dadzą je z prawej, a tytuł i twórców przesuną do lewej, wydawało mi się to oczywiste).
A jednak, nowe wydanie Długiego Halloween zostało wystawione na stoisku Egmont na trwającej obecnie Komiksowej Warszawie, i po fotkach w sieci widać, że na szczęście tytuł+twórcy dosunięci są do lewej, a logo DC jest w prawym górnym rogu :) Wiadomo już też czemu nowe wydanie jest o tyle stron grubsze od poprzedniego - dodano w nim nie tylko 30 stron materiałów dodatkowych, ale również Batman: The Long Halloween Special z 2021 roku - dotąd niewydany w Polsce. Z jednej strony - super sprawa! Z drugiej - to kontynuacja Mrocznego zwycięstwa, więc wypadałoby, żeby było dołączone do sequela w listopadzie, a tak otrzymamy odcinek pierwszy z dodanym trzecim, a dopiero potem odcinek drugi. Bez sensu, ale rozumiem, że Dark Victory jest pewniakiem sprzedażowym nawet "na goło", a do wydanego u nas już wcześniej trzykrotnie Halloween trzeba było coś dorzucić, aby zachęcić do zakupu niezdecydowanych.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

MJ

Hmm i tym oto sposobem trzecie wydanie Long Halloween pojawi się na mojej półce, mam angielskie, mam od muchy, ale skoro dodatki to historia, a nie warianty okładek itp. to chętnie po to sięgnę, na wszelki wypadek mam już zamówione w empiku  :D

Co do Dark Victory to również mam dwa egzemplarze, ale chyba kupię również te nowe wydanie, bo niewykluczone że też będzie w nim jakiś ciekawy dodatek.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Crowridd

Ja czekam na Mroczne zwycięstwo, bo jeszcze tego nie czytałem. Ceny na Allegro mocno mnie odstraszały; czekałem na wznowienie. Chyba spoko ten komiks?

DLX Long kupuję - mam wersję Noir, więc w końcu wpadnie kolor.

Juby

Czy Mroczne zwycięstwo to spoko komiks? To fenomenalna rzecz! Nic z Batmanem z ostatnich 10 lat nie sięga mu do pięt.

A teraz być może wskazówka dlaczego Egmont postanowił akurat w tym roku wznowić sagę Jepha Loeba i Tima Sale'a:
https://www.cbr.com/batman-long-halloween-sequel-honor-tim-sale/

O QRWA!! :D Dla mnie news roku. Nie mogę się doczekać!
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

MJ

Najpierw zrobiłem wielkie oczy  :o  :o  :o , potem ciary przebiegły mi po plecach i prawej ręce, by potem znów na chwilę posmutnieć. Cieszę się niezmiernie że wyjdzie ten komiks i dopełni sagę Halloweenową, ale jednak brak Tima Sale'a mimo największych starań jego kolegów po fachu, sprawi że będzie to pozycja nieco poniżej Long Halloween i Dark Vicotry jak dobra scenariuszowo by nie była.

Kiedy zobaczyłem nagłówek niusa w duchu liczyłem cicho na to że może Tim zdążył przed śmiercią narysować coś w sekrecie w duecie z Loebem. Tak czy owak, mega się cieszę że to wyjdzie.

Btw. tak jak wspominałem w innym wątku, zapewne na podobnej zasadzie wyjdzie kontynuacja All Star Batman i Robin.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

LelekPL

Cytat: Juby w 25 Maj  2024, 21:32:13Czy Mroczne zwycięstwo to spoko komiks? To fenomenalna rzecz! Nic z Batmanem z ostatnich 10 lat nie sięga mu do pięt.

A teraz być może wskazówka dlaczego Egmont postanowił akurat w tym roku wznowić sagę Jepha Loeba i Tima Sale'a:
https://www.cbr.com/batman-long-halloween-sequel-honor-tim-sale/

O QRWA!! :D Dla mnie news roku. Nie mogę się doczekać!
Fajnie, na pewno kupię.

mlempicki

Cześć
Napisaliście, że w sierpniu Egmont wyda tylko jeden komiks związany z Batmanem:
Superman kontra Meshi. Zażarte starcie. Tom 2

Ale i w Superman: Syn Kal-Ela - Bitwa o Gamorrę. Tom 3 będzie trochę Batmana i jego rodzinki:

Q

Dzięki za info, już uzupełnione.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

We wrześniowych zapowiedziach póki co brak Joker: Świat:

11 września do sprzedaży trafi również pierwszy tom Śmierci Supermana. Cena okładkowa to 219,99 zł (za 630 str., czyli drożej niż Batmany Knightfall). Zawartość poniżej:
CytatAlbum zawiera materiały opublikowane pierwotnie w amerykańskich zeszytach: ,,Action Comics" #683–686, ,,The Adventures of Superman" #496–500, ,,Superman" #73–77, ,,Superman: The Man of Stee"l #17–21, ,,Justice League America" #69–70, ,,Legacy of Superman" #1, ,,Supergirl and Team Luthor Special" #1 oraz ,,Newstime: The Life and Death of Superman".
Skoro są zeszyty serii JLA to może pojawia się w nim Batman i może go też uwzględniać na stronie?

- Morgan Freeman

Crowridd

Katana Collins współscenarzystką kolejnego Białego rycerza - po Harley Quinn nie oczekuję niestety wysokiego poziomu.

King to zapewne najwyższa półka i biorę w ciemno. Noira również, chociaż jak już kilka razy wspominałem - Bruce rysowany przez Capullo to nie mój Bruce ::)

red fox

Batman Noir ma mieć 11 zeszytów, ile to jest tomów tego oryginalnego wydania New 52?
Dobra, w dwóch tomach jest 12 zeszytów + jeden dodatkowy, więc tutaj nie będzie nawet całych dwóch tomów - Trybunał Sów i Miasto Sów.

Juby

Ten Annual i dodatkowy zeszyt nie mają większego wpływu na główną historię. W ten sam sposób wydano to też w oryginalnym NOIRze, Egmont niczego nie wyciął.

- Morgan Freeman

red fox

Ok ale mam to w kolorze, więc sobie chyba daruję ;)

Juby

Spoko, nie namawiam. Sam też z tego samego powodu nie planuję zakupu tego NOIRa ;)

- Morgan Freeman

mlempicki

Pojawiła się zapowiedź Egmontu na wrzesień: Joker. Świat

Data premiery: 17.09.2024
EAN: 9788328171312
Liczba stron: 184
Wymiary: 17.0x26.0cm
Cena katalogowa: 89,99 zł

Joker. Świat

Co robi Joker podczas wakacji w Hiszpanii? W jaki sposób inspiruje naśladowców, tworząc swoje duplikaty w Czechach i Meksyku? Dzięki czemu kameruński Joker znajduje inspirację? Tylko najlepsi scenarzyści i rysownicy z rozmaitych krajów mogą udzielić odpowiedzi na te pytania. Przedstawiamy wyjątkowe historie obracające się wokół jednej z najbardziej fascynujących postaci w popkulturze.
Podobnie jak bestsellerowy album ,,Batman. Świat" ta antologia zawiera opowieści autorstwa zespołów reprezentujących trzynaście różnych krajów, w tym tak znanych twórców, jak Geoff Johns, Satoshi Miyagawa, David Rubín, Germán Peralta, Alvaro Fong Varela czy Jason Fabok. Opowieści zawarte w tomie ,,Joker. Świat" oddają wrażliwość kulturową różnych narodów, a wszystkie razem ukazują, w jaki sposób najpopularniejszy złoczyńca DC wywołał chaos na globalną skalę.

W Polsce Książę Zbrodni pojawi się w Krakowie w historii ,,Królewski błazen". Scenariusz do polskiej opowieści o Jokerze napisał Tomasz Kołodziejczak, pisarz SF i fantasy (m.in. cykle: ,,Dominium Solarne", ,,Ostatnia Rzeczpospolita") oraz twórca i wieloletni szef Klubu Świata Komiksu. Rysunki są zaś dziełem Jacka Michalskiego (,,Zagadka metropolii") , rysownika i ilustratora, tworzącego dla wielu czasopism komiksowych, antologii i periodyków literackich, twórcy wielu okładek książek i magazynów, a także konceptów do gier oraz storyboardów do filmów. 

SCENARIUSZE
GEOFF JOHNS, DAVID RUBÍN, TORSTEN STRÄTER, ENRICO BRIZZI, FELIPE CASTILHO, ALVARO FONG VARELA, ŠTEPÁN KOPRIVA, METIN AKDÜLGER, INPYO JEON, MATÍAS TIMARCHI, DR. EJOB GAIUS, TOMASZ KOŁODZIEJCZAK, SATOSHI MIYAGAWA
RYSUNKI I TUSZ
JASON FABOK, DAVID RUBÍN, INGO RÖMLING, PAOLO BACILIERI, TAINAN ROCHA, OSCAR PINTO, MICHAL SUCHÁNEK, ETHEM ONUR BILGIÇ, JAEKWANG PARK, GERMÁN PERALTA, BERTRAND MBOZO'O ZEH, JACEK MICHALSKI, KEISUKE GOTOU
KOLORY
BRAD ANDERSON, VINCENZO FILOSA, MARIANE GUSMÃO, JAEKWANG PARK, E.N. EJOB
OKŁADKA ALBUMU
JASON FABOK I BRAD ANDERSON
Źródło: Egmont