Aktualności:

"Batman. Łowy" od 22 stycznia.

Menu główne

Batman: Hush (komiks)

Zaczęty przez Po_prostu_smyk, 19 Październik 2024, 22:27:05

Po_prostu_smyk

Po wielu latach można odświeżyć wątek, ponieważ oficjalnie ogłoszono powrót Lee i Loeba do głównej serii o Batmanie... żeby napisali kontynuację "Husha" https://uniwersumdccomics.com.pl/2024/10/19/powrot-vertigo-hush-2-czyli-kolejne-wiesci-z-nycc-2024/

Juby

@Po_prostu_smyk

Nie chcę ponownie przenosić twojego posta i dodawać komentarza na zielono czemu musiałem to zrobić, skoro tak bardzo sobie tego nie życzysz, więc po prostu napiszę do ciebie gorącą prośbę - sprawdzaj w jakim dziale jest wątek, w którym się wypowiadasz :) To jest temat o animowanym filmie Batman: Hush, nie o jego komiksowym pierwowzorze. Takiego zdaje się nie ma na forum i śmiało mogłeś go założyć pod ten gorący news.

A sama wiadomość - holy f*ck! Jako fun Husha nie mogę się doczekać. DC ostatnio wprowadza fajne retro-kroki w swojej polityce, najpierw sequel Halloween od Loeba, a teraz to 8)

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

MJ

Juby myślisz że to pomysły DC? Ja myślę że Jeph Loeb domyka swoje historie bo może po prostu poczuł że nie będzie żył wiecznie, a fajnie by było gdyby jego genialne historie zatoczyły pełen krąg. Nie zdziwiłbym się gdyby niebawem też wymyślił jakąś finalną historię o ducie Batman/Superman, bo też miał fajny run z nimi.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Juby

Może być i tak, jak mówisz. Wolałbym jednak gdyby po tych dwóch "powrotach po latach" Loeb napisał jakąś świeżą maksiserię kryminalną w stylu Długiego Halloween niż wracał jeszcze do S/B. Poza tym, obecnie wychodzi regularna seria Batman/Superman: World's Finest, więc nie sądzę, aby DC zgodziło się na konkurencyjne z nią wznowienie Superman/Batman pod wenę Loeba.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Po_prostu_smyk

Przepraszam za błąd. Mozna założyć wątek komiksowego Husha i przerzucić wszystko, jeśli to nie problem.

MJ

No ciekawe czy po Last Halloween i Hush II zostanie w nim jeszcze weny na kolejną serię z Batmanem, ale chętnie bym ją zobaczył, mało kto tak dobrze pisze jak Loeb.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Crowridd

Hush w ostatnich latach w ongoingach był traktowany mocno średnio, zawsze jako jakaś słaba postać i zapychacz w historii. Liczę, że to się w końcu zmieni.

Rado

Wolałbym jakiś nowy projekt tego duetu, bo Hush już swoje dostał na przestrzeni lat i swoje ma. Nie czekam jakoś z niecierpliwością na ten sequel.

PS. W ramach teorii spiskowych: przeciwnikiem w the Batman part II będzie teraz już na pewno pan w bandażach. Naczynia połączone.

Juby

Przykładowe strony z Hush 2

- Morgan Freeman

Juby

Hush is back! :) W linku znajdziecie masę nowych grafik i alternatywnych okładek do sequela:
https://www.batcave.com.pl/2024/12/nowe-okladki-na-powrot-husha/#more-40893

- Morgan Freeman