Aktualności:

"Joker: Folie à Deux" " na 4K UHD, Blu-ray i DVD od 17 stycznia.

Menu główne

Creatures Commandos

Zaczęty przez Po_prostu_smyk, 13 Kwiecień 2023, 14:00:27

Po_prostu_smyk

James Gunn opublikował pełną obsadę animowanego serialu "Creatures Commandos". Pamiętajcie, że aktorzy użyczający głosu powtórzą swoje role w aktorskich adaptacjach. A zatem:

- Frank Grillo zagra Rick Flaga Sr.
- David Harbour zagra Frankensteina;
- Indira Varma zagra Bride;
- Alan Tudyk zagra Dr Phosphorousa;
- Maria Bakalova zagra księżniczkę Ilana ROstovica
- Sean Gunn zagra Veasela (powtórka roli z "Legion Samobójców") oraz GI Robot
- Zoe Chao zagra Nine Mazursky
- Steve Agee zagra John Economocs

Leon Kennedy

Czyli Gunn powoli zaczyna zbierać obsadę do swojego świata DC, fajnie.

Kaz

Bardzo fajną obsadę. Tak jak całkowicie zlałem nowe filmowe DCU, tak teraz jaram się i to bardzo. Tudyk, Grillo i Harbour w jednym uniwersum? Biorę w ciemno!

Po_prostu_smyk

Potwierdzono, że Alan Tudyk użyczy głosu Clayface'owi w "Creature Commandos" (widoczny na jednym ze zwiastunów). Kto wie, może zobaczymy Tudyka w produkcji live action jako Gliniaka? :D

https://serialomaniak.com/alan-tudyk-zagra-clayfacea-w-creature-commandos/

Q

Prędzej jako Dr Phosphorus. Nie ujawniono jaka to będzie wersja Clayface'a, więc zawsze do ewentualnego filmu mogą wprowadzić innego, a tego z "Creature Commandos" potraktować jak mięso armatnie.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Q

Jak się okazuje Alan Tudyk użyczy też głosu postaci Willa Magnusa w "Creature Commandos". Jednak co do zasady, że aktorzy użyczający swoich głosów wcielą się też w produkcjach live action, Gunn to sprecyzował:

CytatAs it was always stated, we plan on the actor playing the same role for "primary castings." If it's a minor character in Creature Commandos we didn't do live-action far-and-wide searches like we did for more sizable characters like Circe, Nina, etc.
- https://www.threads.net/@jamesgunn/post/DC1_NNjPq9c

Potwierdził też, że jedną z ról z  "Creature Commandos" Tudyk powtórzy też w aktorskiej produkcji - https://www.threads.net/@jamesgunn/post/DC4402SPST6

Po_prostu_smyk

Oficjalnie ruszyło DCU Gunna i Safrana  :) NA MAX są dostępne dwa pierwsze odcinki "Creature Commandos". Serial dostępny jest z polskimi napisami i polskim dubbingiem  ;D

Leon Kennedy

Zaczęło się!!! W końcu nowe DC wystartowało i z tego, co czytam jest to dobry start. Osobiście jeszcze nie ogl, ale postaram się jak najszybciej to nadrobić.

Po_prostu_smyk

Pozytywny start 😃 Fajne postacie, ładna animacja, świetna ścieżka dźwiękowa, nieskomplikowana fabuła co sprzyja wprowadzeniu do nowego uniwersum i poznaniu jego klimatów. Tylko tempo akcji trochę siada oraz przedstawienie głównego zagrożenia, ale łatwo mogą to poprawić z kolejnymi odcinkami.

Moja dłuższa, bezspoilerowa opinia dla Serialomaniaka dwóch pierwszy odcinków:
https://serialomaniak.com/creature-commandos-odcinki-1-2-opinia-bezspoilerowa/

Q

Niby wszystko fajne, ale jak na razie zbyt przypomina Suicide Squad. Powtarzanie żartów z poprzednich filmów (postać mówiąca cały czas to samo) też nie pomaga. Dwa pierwsze odcinki tylko OK, ale zobaczymy jak dalej potoczy się akcja.

Miss_Quinn

Za mną są już dwa obejrzane odcinki i na razie średnio mi się podoba, bo też dla mnie za bardzo przypomina to Suicide Squad( które od Jamesa Gunna bardzo lubię) przez to że tutaj został zachowany ten sam schemat
Spoiler
z tą różnicą, że nie ma tutaj wybuchu
[Zamknij]
. Pewnie obejrzę pozostałe odcinki, bo lubię jednak oglądać seriale do końca( dobra tylko dwa seriale  nie dokończyłam.)
"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'

Leon Kennedy

Bez szału, ale na dobrym poziomie mamy pierwszy odc. Klimat zbliżony do SS był raczej przeze mnie spodziewany.  Z postaci bardzo bawił mnie robotyczny zabójca nazistów ;D Wieczorem zaliczę drugi epizod.

I drugi nawet lepszy! Bardzo podoba mi się muzyka, sceny walk są fajne, żarty siadają, a montaż walki między Frankensteinem i jego niedoszłą lubą, zarąbisty. Jest dobrze, dalej bez szału, ale jest dobrze 😀

Q

Po_prostu_smyk

Świetna wiadomość. Serial bardzo dobry i sprawdza się jako otwarcie/wprowadzenie do DCU

Leon Kennedy

Ten Łasica, biedny Łasica. Gunn, ja nie wiem jak Ty to robisz, ale znów to zrobiłeś. Czwarty bardzo dobry odcinek. Sezon drugi potwierdzony. Zatem można się podwójnie cieszyć 😀