Aktualności:

"Joker: Folie à Deux" " na 4K UHD, Blu-ray i DVD od 17 stycznia.

Menu główne

The Batman Part II

Zaczęty przez LelekPL, 31 Styczeń 2023, 18:48:45

Miss_Quinn

Wcale mnie to nie dziwi, że przesunęli date premiery bo wątpię czy wypuszczenie filmu z tą samą postacią i to w wersji aktorskiej byłoby dobrym pomysłem.
I tak już przestałam czekać na drugą część, bo ile można czekać ( dobra na drugiego Avatara się naczekałam, ale warto wtedy czekać bo zawsze jakaś ciekawa nowinka techniczna wychodzi) na film gdzie scenariusz dawno powinien być skończony i tutaj wymówka " Bo strajk scenarzystów" jest słaby. 
"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'

Johnny Napalm

Ta informacja to świąteczny cios w jaja od Warner Bros, Chociaż jakimś hollywoodzkim strajkiem by się zasłonili, lub czymś innym...
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

Wayne

Oby tylko nie wpasowali The Batman do DCU. Pattinson nie jest aktorem, który chciałby bawić się w gościnne występy w innych filmach. Do tego stracimy możliwość by w końcu wprowadzić bat-rodzinę w filmach, Damiana. Mogę poczekać na sequel Batmana nawet 10 lat, byleby nie był łączony z DCU. Batman na którego czekam, to ten z Brave and the Bold, i ten jest także ważniejszy dla DC Studios, a przynajmniej powinien być.

Juby

https://www.threads.net/@jamesgunn/post/DEGgDXxyBe5?xmt=AQGzON2ZqXik_2fyg9UeB9xINsNPwAc93Vz4--XJGKU8Ows

Cytat: James GunnTo be fair, a 5 year gap or more is fairly common in sequels. 7 years between Alien and Aliens. 14 years between Incredibles. 7 years between the first two Terminators. 13 years between Avatars. 36 years between Top Guns. And, of course, 6 years between Guardians Vol 2 and Vol 3.

Fajnie. Fajnie. A czy Dżejms wie, że między tymi sequelami: a) były takie przerwy, bo brano się za nie wiele lat po poprzednikach? (Iniemamocni, Top Gun); b) twórcy nakręcili inny film, a nawet dwa? (między T1, a T2 Cameron trzasnął Aliens i The Abyss + napisał Rambo 2 i pomagał żonie przy Point Break, a Gunn między drugimi i trzecimi Strażnikami zrobił dwie duże produkcje DC i shorta MCU); c) postacie te pojawiały się w filmach nie swoich serii? (Strażnicy Galaktyki w dwóch częściach Avengers i czwartym Thorze); d) duże przerwy wynikały z walki o prawa autorskie do franczyzy, lub covid?

Niech Gunn poda przykład sequela, który w ciągu 10 miesięcy został dwukrotnie przełożony o rok już na etapie pisania scenariusza :) <oczywiście nie ma takiego drugiego>

Fun fact:
Drugi Batman Matta Reevesa (być może) trafi do kin 5 lat i 7 miesięcy po części pierwszej. Christopher Nolan - który nie korzysta z drugich reżyserów, wszystko kręci sam - w pięć lat i siedem miesięcy od premiery Batman Begins (15 czerwca 2005) zdążył: napisać, zrealizować i wypuścić do kin Prestiż, napisać, zrealizować i wypuścić do kin The Dark Knight, napisać, zrealizować i wypuścić do kin Incepcję, a także skończyć scenariusz do The Dark Knight Rises, który na początku 2011 był już w pre-produkcji :)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

LelekPL

Cytat: Juby w 27 Grudzień  2024, 23:22:35Przecież @LelekPL rzucił dokładnie takim newsem w prima aprilis :D Ten moment, w którym żart 9 m-cy później staje się prawdą...
Bez kitu... LOL

No nic, zdania nie zmieniam - dla mnie będzie fajnie jak film wyjdzie, ale nie rozpłaczę się jak kontynuacji nie dostaniemy. Pierwsza część była bardzo dobra i nikt nam jej nie zabierze, a swoją wymarzonę filmową sagę o Batmanie i tak już dostałem.

Leon Kennedy

Byłby to nawet dość interesujący wybór, który w plotkach już się przecież pojawiał i w sumie dalej nią jest 🙃

https://www.filmweb.pl/news/Mr.+Freeze+g%C5%82%C3%B3wnym+z%C5%82oczy%C5%84c%C4%85+w+%22The+Batman+2%22-158824

Q

Niby Freeze już był, ale inna wersja niż w "Batman & Robin" nie zaszkodziłaby. Znowu też byłoby odwołanie do Batmana z Westem. Preferowałbym jednak jakieś wroga, którego nie było wcześniej.

Co do opóźnienia prac nad scenariuszem, to podobno Reeves ma na głowie też jakieś osobiste problemy.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

Myślałem, że te debilne plotki, w których sugeruje się, że skoro akcja filmu ma toczyć się zimą (co nie jest potwierdzone) to wrogiem będzie Mr. Freeze (tak jakby działał on tylko zimą ::)) w końcu się skończą, ale widzę że dla kolejnych nagłówków/ newsów serwisy będą o tym trąbić kolejny rok-dwa aż w końcu ruszą zdjęcia i poznamy obsadę :P

Cytat"Po "odhaczeniu" Człowieka-Zagadki w "Batmanie" lista ikonicznych przeciwników superherosa trochę się kurczy
LOL!

Cytat: Q w 04 Styczeń  2025, 18:33:57Co do opóźnienia prac nad scenariuszem, to podobno Reeves ma na głowie też jakieś osobiste problemy.
To jak się ma problemy osobiste, rezygnuje się z funkcji scenopisarza, albo WB podejmuje tę decyzje za niego. A nie pozwala mu na bicie rekordu Guinnessa pod względem najdłuższego pisania scenariusza do filmu w historii!

Problemy zdrowotne, problemy osobiste... oczywiście były bzdurnymi plotkami, aby usprawiedliwiać kolejną obsuwę filmu, a Matt Reeves uśmiechnięty dobrze się bawił na gali Złotych Globów i tak tłumaczyć opóźnienie premiery swojego filmu:

Szkoda, że żaden z dziennikarzy nie miał jaj, aby zapytać jakim cudem scenariusz do jednego filmu(!!) piszą od trzech lat ::)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

LelekPL

Na tym etapie najbardziej nas zaskoczy jeśli rzeczywiście wyjdą na plan w tym roku :P

Leon Kennedy

Trzymamy kciuki 😉 Czasu jest dużo, hehe.