Aktualności:

"Batman. Łowy" od 22 stycznia.

Menu główne

The Batman Part II

Zaczęty przez LelekPL, 31 Styczeń 2023, 18:48:45

Leon Kennedy

Słabo to wszystko znów zaczyna wyglądać. Znów mam obawy, co do przyszłości tego Batmana... a że Warner, to Warner i lubi kasować nakręcone nawet filmy, czy lekką ręką oddać innej wytwórni takiego Nolana, to i tutaj możemy spodziewać się wszystkiego... Eh.

CytatNie o tobie pisałem ;)

:)  :)  :)

Juby

Takie szybkie porównanie:
Ogłoszenie, że Matt Reeves przejmuje planowany film o Batmanie (najpierw jako reżyser i producent) miało miejsce 23 lutego 2017.
Rozpoczęcie zdjęć do The Batman to 5 stycznia 2020. Czyli na napisanie scenariusza i całą pre-produkcję Matt potrzebował aż 2 lata i 10 m-cy! Taki szmat czasu mógł wynikać ze względu na zmianę właściciela WB, zmiany kierunków, w jakich rozwijano DCEU oraz wahanie się co zrobić z Benem Affleckiem, itd.

Sequel i rozpoczęcie prac nad scenariuszem do niego Matt ogłosił 26 kwietnia 2022. 2 lata i 10 m-cy później to będzie koniec lutego 2025, czyli w tym terminie "Part II" musiałby ruszyć w kopyta, aby nie była to jeszcze bardziej niedorzeczna ilość czasu potrzebna na napisanie scenariusza (w krótszym czasie Nolan tworzył wszystkie swoje Batmany od A do Z). Nie widzę szans, aby mieli wejść na plan za 3 miesiące skoro nawet nie ruszyli z castingiem.

Od ogłoszenia przejęcia Batmana przez Matta Reevesa do pierwotnie planowanej daty premiery (gdyby nie covid) tj. czyli 25 czerwca 2021 roku, minęłyby 4 lata i 4 m-ce. Po ostatnim przesunięciu premiery "Partu II" o rok, Matt daje sobie czas na zrealizowanie sequela w ilości 4 lat i 7 m-cy! A to wciąż nie jest pewna data, bo w temacie filmu nic się nie dzieje, wciąż nie ukończono scenariusza.

Cytat: Q w 21 Listopad  2024, 21:23:41Co do Pattinsona to jego udział w nowym filmie Nolana nie wyklucza powrotu do roli Batmana w przyszłym roku. Nie wiemy jak dużą ma rolę u Nolana.
THR twierdzi, że jedną z głównch:
Cytat: THRSources say that Damon, Holland, Hathaway and now Pattinson make up the core leads of the feature. Nyong'o and Zendaya are said to have supporting roles.
I że w przypadku The Batman Part II nic nie jest nawet bliskie decyzji:
Cytat: THRThe actor is due to return to Batman for Matt Reeves' sequel and there was hope that it could shoot sometime next year. Those hopes remain in place but nothing is close to being planned.

::)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Po_prostu_smyk

Powinni podkręcić tempo prac, jeśli rzeczywiście chcą dopiąć całą trylogię, bo wieku aktorów nie oszukają. Pattinson w dniu premiery "The Batman" miał 36 lat. Teraz ma 38, jeśli dotrzymają termin dwójki to będzie miał 40, a fabularnie między "The Batman" i "The Batman Part II" ma być 2-3 miesiące różnicy? Na pozostałych aktorach również będzie widoczny upływ czasu, coraz mocniej będzie kolidować z grafikami skoro kariery im się rozkręcają (osobny przykład - nie bez powodu finałowy sezon "Euforii" jest w takim położeniu, a nie innym).

Choć nie pochwalam tej decyzji, to coraz bardziej sensowne byłoby włączenie "The Batman" do DCU. Reeves otrzymał taką propozycję, odrzucił ją, a od tego czasu nic się nie zmieniło w statusie filmu (nie licząc Pingwina, nad którym pracowali dużo wcześniej). Ciężko byłoby połączyć klimaty ze względu na koncepcje, ale... DCU ma być w założeniu różnorodne, a wyraźny kontrast Batmana na tle pozostałych bohaterów (od klimatu, mroku, powagi, po niekomfortowe interakcje) mógłby być ich mocnym atutem odróżniającym od MCU.

Q

Cytat: Juby w 22 Listopad  2024, 08:58:48THR twierdzi, że jedną z głównch:
Na Variety wspominają tylko o dołączeniu do obsady i o tym, że 2025 rok będzie bardzo pracowitym dla Pattinsona (nowy film Nolana, Batman i film "Primetime").

W DCU chcą by było różnorodne, ale jednak planują wprowadzić Batmana z Robinem, a w tym wypadku dla Batmana Reevesa jest za wcześniej.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Crowridd

Cytat: Juby w 21 Listopad  2024, 08:38:05A za oczernianie mnie, że sieję "fake newsy", przekręcanie mojego nicka i insynuowanie, że oczekuje prywatnych wiadomości od Matta Reevesa to chyba należą mi się przeprosiny 8)

Nope.

W dniu, w którym napisałeś, że scenariusz nie jest skończony wisiała już informacja, że jest. Potem dopisałeś już, że nie wierzysz, że jest skończony - informacja, że jest nadal była niezdementowana. Ja odniosłem się do tego co napisałeś vs oficjalny artykuł w prasie w tamtym czasie. To, że wyszło inaczej - nie tego dotyczył mój wpis.

Dla mnie wyszło z tego tylko to, że newsy z EW są równie wiarygodne, co niektóre wpisy na tym forum.

Naturalnie dla mnie odmieniłem Twój nick. No offence intendet

Rozmiar czcionki w odpowiedzi - bez komentarza.

Juby

Cytat: Crowridd w 22 Listopad  2024, 21:02:55W dniu, w którym napisałeś, że scenariusz nie jest skończony wisiała już informacja, że jest. Potem dopisałeś już, że nie wierzysz, że jest skończony - informacja, że jest nadal była niezdementowana.

Ale że co?! xD

Przeczytaj jeszcze raz mój post nad twoim oraz mój komentarz z września zaraz po publikacji artykułu EW. Od samego początku pisałem, że zakończenie prac nad scenariuszem to jakiś fake news i tłumaczyłem dlaczego w to nie wierzę (a nie "potem") i niepotrzebne mi było do tego żadne zdementowanie informacji przez Gunna.

Newsy na EW są takie, jak na każdej stronie internetowej. Dla wszystkich (poza BatCave 8)) liczy się tylko ilość wpisów na dobę i jak najwyższa liczba wyświetleń. Pisanie nieprawdy, aby jakiś czas później napisać kolejnego newsa, że to coś się okazało nieprawdą, to dla nich dobry interes.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Po_prostu_smyk

Wypraszam sobie "wszystkich" :) Na Uniwersum nie są puszczane plotki, a wyłącznie informacje potwierdzone lub z wiarygodniejszych źródeł - najlepiej to widać po moich wpisach, gdzie nie podaję każdego wpisu scooperów, a odpowiednio selekcjonuję wiadomości.

Zresztą śmiesznie brzmi "poza BatCave", gdzie również tutaj pojawiła się informacje o skończeniu prac nad scenariuszem "The Batman. Part II" :)
https://www.batcave.com.pl/2024/09/scenariusz-do-the-batman-part-ii-gotowy/

Q

Z ostatnich plotek, niby już jest przymierzany jakiś aktor do roli głównego złoczyńcy, ale konkretów cały czas brak. Start zdjęć wiosną/latem przyszłego roku, może też oznaczać, że dojdzie do zmiany daty premiery. Obecnie ta wyznaczono jest na październik 2026, ale prawdopodobnie ulegnie zmianie.

Jak tak dalej pójdzie to widzowie zapomną co wydarzyło się w "Pingwinie" nim "The Batman Part 2" wejdzie na ekrany kin.

https://x.com/TheInSneider/status/1866550586927354183?ref_src=twsrc%5Etfw

Juby

Cytat: DiscussingFilmJames Gunn says there has not been a first draft of the script for 'THE BATMAN 2' yet.
EPIC MEME SAGA ;D

Skoro filmowy Clayface ma trafić do kin 11 września 2026 to nie widzę szans, aby trzy tygodnie później Warner miał wypuścić do kin kolejny duży film DC, który odebrałby temu pierwszemu widownię. Przy poprzednim przesunięciu premiery o rok naczytałem się: "bo był strajk scenarzystów", "bo nie chcieli filmów z Batmanem i Supermanem w tym samym roku" - ciekawe jak fani będą tłumaczyć kolejne przesunięcie o rok, albo całkowicie usunięcie drugiego Batmana z kalendarza (nie wierzę w tę fatęmorgana) :) Pattinson już jest starszy niż Christian Bale gdy grał w The Dark Knight Rises, portretując blisko 40-letniego Bruce'a, który wraca z emerytury... A niby "Part II" ma toczyć się zaraz po Pingwinie z wciąż początkującym Batmanem w drugim roku swojej działalności w Gotham xD

- Morgan Freeman

Johnny Napalm

No, lipnie to wygląda. Chyba od początku producenci nie wiedzieli czego chcą. Jak w wojsku, rozpoznanie terenu walką, tak tu odbywa się ciągłe rozpoznawanie rynku pojedynczymi filmami. Ja pierdzielę, jak będzie to faktycznie aż pięć lat przerwy między jedynką a dwójką to będzie jakaś porażka dla mnie. Najstarsi górale nie będą już pamiętać postaci, klimatu, swoich wrażeń z pierwszej części z 2022 roku.
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

Funky

Gdyby mi zależało to byłbym nieźle wku...ale że mi nie zależy to chcę więcej bo to niezła beka ;D Gunn, Reeves, WB to jest wręcz niewiarygodne jak to całe towarzystwo się kompromituję i moim zdaniem cały ten projekt zmierza ku katastrofie

Po_prostu_smyk

Skończy się na tym, że jednak wcielą Pattinsona do DCU. Były już rozmowy na ten temat, Reeves odmówił, ale studio nie będzie dłużej cierpliwe przy takim tempie prac

Juby

To byłaby bardzo zła decyzja, jeszcze gorsza od zrobienia z Man of Steel startu DCEU (czym nie był do lata 2012, czyli już po zakończeniu zdjęć).

- Morgan Freeman

Q

Chyba coś ruszyło. Wg UK Production News zdjęcia w Wielkiej Brytanii mają ruszyć w maju przyszłego roku. Operatorem tak jak w przypadku pierwszego filmu ma być Greig Fraser.

Trzeba czekać na oficjalne info, a te pewnie dopiero jakiś czas po premierze zwiastuna "Supermana".

https://www.worldofreel.com/blog/2024/12/17/the-batman-part-ii-starts-production-in-summer-2025