Aktualności:

"Batman. Łowy" od 22 stycznia.

Menu główne

The Batman Part II

Zaczęty przez LelekPL, 31 Styczeń 2023, 18:48:45

Leon Kennedy

Skoro reżyser twierdzi, że skończył pisać scenariusz, to go skończył, proste. Co do seriali, to niech najpierw dadzą nam dwójkę, a dopiero potem zaczną iść z kolejnym serialem z tego uniwersum. Teraz ( czyli po zakończeniu serialu Pingwin), powinni skupić się tylko i wyłącznie na kontynuacji The Batman!!!

Juby

Cytat: LelekPL w 08 Listopad  2024, 11:16:53To już było ponad miesiąc temu
Matt Reeves osobiście w wywiadzie dla Collider w tym samym czasie stwierdził, że nadal "kończą" go pisać. To, że w końcu go skończył potwierdziło z nim jedynie Entertainment Weekly, a ile w tym prawdy? Who knows (nie ufam temu człowiekowi w ogóle). Jeśli jest skończony od ponad miesiąca, to czemu w temacie filmu nie ma żadnych ruchów pre-produkcyjnych, nie ma nic o castingu, nie ma szacowanej daty wejścia na plan, w zasadzie nic się nie dzieje?

Cytat: Leon Kennedy w 08 Listopad  2024, 11:30:38Skoro reżyser twierdzi, że skończył pisać scenariusz, to go skończył, proste.
No to pokaż mi kiedy tak stwierdził, bo 12 września (8 dni przed artykułem EW) Matt powiedział, że wciąż piszą:
https://www.youtube.com/watch?v=mlqt_IzHhXs

Cytat: LelekPL w 08 Listopad  2024, 11:16:53Nie, to jest powtórka z pierwszego Batmana Reevesa, który też nad jedynką pracował w ślamazarnym tempie, ale film jednak wyszedł.
Tyle, że w przypadku pierwszego filmu Matt Reeves pisał w ciszy, powoli, bo nie wiadomo było jeszcze jak to rozegrać (czy trzymać się tego, że Affleck dalej pracuje nad tym filmem, czy już nie), ale jak już napisał (szybciej niż sequel) to wszelkie opóźnienia wynikały z covidu (najpierw półroczna przerwa w trakcie zdjęć, potem kolejne 2 tygodnie po zachorowaniu Roberta, potem przesunięcie premiery z powodu sytuacji pandemii i niewiadomej jak będzie z otwarciem kin). W przypadku "Part II" po prostu przez prawie 3 lata od potwierdzenia, że się za to biorą nic się nie zmieniło. Jak znam Reevesa - to ile będzie nagrywał film i ile czasu będzie potrzebował na post-produkcję - nie wierzę, że wyrobi się do października 2026.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Po_prostu_smyk

Gunn zdementował plotki o Jokerze na Threads

Leon Kennedy

CytatNo to pokaż mi kiedy tak stwierdził, bo 12 września (8 dni przed artykułem EW) Matt powiedział, że wciąż piszą:
https://www.youtube.com/watch?v=mlqt_IzHhXs

No co ja mogę ci pokazać, czego już sam nie widziałeś? Osobiście liczę, że ta jego wypowiedź o końcu pisania, jest prawdziwa i skończył już ten scenariusz pisać. Więc cała reszta powinna wkrótce ruszyć...

Crowridd

Czytałem newsa w EW, gdzie było powiedziane, że skończył. Jakoś 3 tygodnie temu. Nie wiem po co na forum siać tu fake newsy, bo jakiś użytkownik w to nie wierzy.

Chyba, że jedynym potwierdzeniem ma być wiadomość prywatna do Jubiego

LelekPL

Cytat: Crowridd w 09 Listopad  2024, 15:01:53Nie wiem po co na forum siać tu fake newsy, bo jakiś użytkownik w to nie wierzy.
Like (w sumie przydałoby się na forum)

Po_prostu_smyk

Okazuje się, że jednak Matt Reeves nie ukończył (NADAl) scenariusza do "The Batman. Part II"

https://www.instagram.com/p/DCflwYBvaJw/

Juby

Cytat: LelekPL w 08 Listopad  2024, 11:16:53To już było ponad miesiąc temu
https://www.batcave.com.pl/2024/09/scenariusz-do-the-batman-part-ii-gotowy/
Cytat: Leon Kennedy w 08 Listopad  2024, 11:30:38Skoro reżyser twierdzi, że skończył pisać scenariusz, to go skończył, proste.
Cytat: Crowridd w 09 Listopad  2024, 15:01:53Czytałem newsa w EW, gdzie było powiedziane, że skończył. Jakoś 3 tygodnie temu. Nie wiem po co na forum siać tu fake newsy, bo jakiś użytkownik w to nie wierzy.

Chyba, że jedynym potwierdzeniem ma być wiadomość prywatna do Jubiego
Cytat: LelekPL w 11 Listopad  2024, 12:50:19Like (w sumie przydałoby się na forum)

Juby 1 : 0 Entertainment Weekly (i trio z forum BatCave)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Leon Kennedy

Juby, to przeszczęśliwy jest, ale spokojnie tam ;D Premiera się odbędzie, kiedyś, ale jednak. Więc i ten scenariusz zostanie w końcu ukończony, hehe. Z drugiej strony... Ileż to do cholery można pisać?!!!!???? I co to za rozbieżne informację? Eh.

Juby

Przeszczęśliwy? Z tego powodu? Nie jestem, bo i czemu? Ale na pewno jest spora satysfakcja, że w czasach Internetu potrafię jeszcze czytać ze zrozumieniem, dodawać dwa do dwóch i nie wierzyć we wszystko co ktoś napisze, podczas gdy większość łyka każde info znalezione w sieci jak młody pelikan. A za oczernianie mnie, że sieję "fake newsy", przekręcanie mojego nicka i insynuowanie, że oczekuje prywatnych wiadomości od Matta Reevesa to chyba należą mi się przeprosiny 8)

- Morgan Freeman

Leon Kennedy

Taki żarcik. Satysfakcja ważna rzecz. Zatem zwracam honor, Juby, dodam jeszcze, że specjalnie nigdy Twojego nicka nie przekręciłem. Ale dalej informacje były trochę sprzeczne i stąd nasze niedowiedzenia ;)

Juby

Nie o tobie pisałem ;)

Po dzisiejszym newsie o tym, że Pattinson przyjmuje inne duże role na przyszły rok, Greig Fraser też będzie zajęty trzecią Diuną, znowu dodam dwa do dwóch i napiszę, że nie ma żadnego planu na rozpoczęcie zdjęć do kolejnego Batmana. Było luźno rzucone "w przyszłym roku", ale bez konkretów, więc biorący w tym udział aktorzy i twórcy przyjmują inne prace, bo wiedzą że Reeves może się z tym pierdzielić jeszcze miesiącami. Nie wierzę w to, aby zdjęcia miały ruszyć - tak jak Matt Reeves przyznał, że na to liczy - "w pierwszej połowie 2025". Gdyby tak miało być, już by się coś działo (jak z filmem Nolana właśnie, który od jakiegoś czasu kompletuje obsadę).

Dyskusję o sequelu przeniosłem do dedykowanego wątku.
- Juby

- Morgan Freeman

Miss_Quinn

Dlatego wcale się nie zdziwię jak przełożą premierę, bo wątpię żeby zdjęcia miałyby zacząć się przyszłym roku( chyba że nastąpi cud i scenariusz będzie już gotowy). Nawet jeśli się uda, to jakoś da się poukładać grafiki żeby twórcy mogli być na planie + żeby mogli porobić poboczne projekty. Zgadzam się też z tym, że gdyby mieli wejść na plan w pierwszej połowie 2025 roku dalej nie ma ogłoszonego castingu( poza osobami, o którymi wiadomo że będą ). Na razie zostaje tylko uzbroić się cierpliwość i czekać, kiedy pojawią się jakieś nowe wiadomości.
"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'

Q

Jak tak dalej pójdzie, to przed "The Batman 2" otrzymamy "The Brave and the Bold".

Co do Pattinsona to jego udział w nowym filmie Nolana nie wyklucza powrotu do roli Batmana w przyszłym roku. Nie wiemy jak dużą ma rolę u Nolana. Jednakże, tempo pracy Reevesa i brak konkretów stają się mocno irytujące. Dobrze, że nie chcą rozpoczynać zdjęć bez w 100% gotowego scenariusza, ale bez przesady. Czyżby WB nie śpieszyło się z tym filmem?
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Po_prostu_smyk

Tempo prac nad rozwijaniem tego uniwersum jest podejrzane. Od początku nie wierzyłem, że zaryzykują dwoma Batmanami jednocześnie, a takie "kwiatki" tylko utwierdzają mnie w podejrzeniach - więcej słyszy się o planach niż jest konkretów.