Aktualności:

"Joker: Folie à Deux" " na 4K UHD, Blu-ray i DVD od 17 stycznia.

Menu główne

The Dark Knight Rises - kto kolejnym wrogiem?

Zaczęty przez kelen, 06 Sierpień 2008, 19:04:45

Funky

Powiem szczerze że nie mam pojęcia kto mógłby być następnym wrogiem. "Szalony Kapelusznik" którego uwielbiam moim zdaniem jednak trochę nie pasuje do świata Nolana. Tak jak Mr.G nie chciałbym w TDKR widzieć kolejnej wojny gangów, a Catwoman hmmmm nigdy nie byłem jakimś fanem tej postaci. Kurcze szkoda że nie będzie Riddlera ze swoimi zagadkami bo idealnie pasowałby do realistycznego Batmana. Chris obyś wiedział co robisz...

P.S. Zawsze wątek z Jokerem mogą kontynuować. W końcu pan Paździoch w jednym z odcinków "Kiepskich" (a dokładnie "Pan Gałganek") był świetnym Jokerem :P

lady_ozzy

Zgadzam si? z Funky'm. Trudno powiedzie? kto zamiast Riddler'a móg?by by? przeciwnikiem Batmana w realistycznej wizji Nolana. Pingwin ? Na pewno by pasowa? ale nie jako g?ówny. Bane... równie? by pasowa? jako 'ten, który stoi obok'.
<br /><br />[glow=red,2,300]Dom to organizm... żywiący się szaleństwem...<br />To labirynt, który śni...<br /><br />...a ja się zgubiłam...[/glow]

Gieferg

CytatBane... równie? by pasowa? jako 'ten, który stoi obok'.

Bane nadaje si? tylko i wy??cznie na g?ownego przeciwnika. Knightfallu nie znasz?
NACZELNY HEJTER MATTA REEVESA
O filmach i komiksach na filmożercach.

Altair

Mo?e nie zna? Trzeba jej dopisa? -5 do respektu. G?osujmy te? za ukrzy?owaniem. Bane stanowczo nie. Ten temat jest ju? nudny jak niedzielne kazanie. Nolan musi wprowadzi? kogo? kto b?dzie umia? zadziwi? widownie po ?wietnym Ledgerze. To jest zadanie arcytrudne, ale na pewno niemo?liwe do realizacji przy postaci Bane'a. Ten kolo jest tak przesadzony, ?e a? tandetny. Amen.

Mr.G

W sumie popieram Altaira. Bane niech pozostanie na kartach komiksu lub poczeka na innego reżysera, który narzuci odmienny od obecnego klimat w Batmanach.
Swoją drogą sądzę, że skoro Nolan chce wprowadzić postać, która przewyższy Jokera, to nie spodziewałbym się mocnej współpracy z komiksem, w końcu dwóch najznamienitszych przeciwników - Joker oraz Two-Face - pojawili się i zakończyli swój udział. Owszem, zapewne pisząc scenariusz sięgnięto po postać znaną z komiksu, ale skoro nie będzie to Riddler, to uważam, że konieczne jest wprowadzić do owej postaci wiele nowych cech, niezależnie od tego kto by to był, ponieważ żadna ze znanych mi postaci nie ma w sobie tak dużego potencjału, jaki jest potrzebny na Rises.

Leon Kennedy

(A)nonim

Ale Kapelusznik do poziomu Jokera i Dwóch Twarzy, czy nawet wroga epizodycznego jakim był Bane nie doszedł. Sprawdza się bardziej jako przeciwnik dodatkowy.
Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Mr.G

Otóż to. Rzecz jasna fan bawiłby się na filmie jeszcze lepiej, gdyby Batman w międzyczasie zajmował się poszukiwaniem wybitnie popapranego teatralnego pedofila, ale to trochę za mało.
Proponuj dalej, Leo :]

(A)nonim

Jestem Jen. Najpierw chciałabym założyć panu te rękawiczki. Sondaże mówią, że wyborcy lubią palce.

Gieferg

CytatTen kolo jest tak przesadzony, ?e a? tandetny. Amen.

Nolana w tym g?owa ?eby nie by? przesadzony, zreszt?: przesadzone elementy Bane'a (puchn?ce od jadu mi??nie) to rzeczy najmniej istotne w tej postaci, które mo?na spokojnie wywali? w choler?.

W zasadzie to chcia?em albo Bane'a albo Riddlera, a najlepiej obu, z tym ?e ten drugi z rol? zbli?on? do tej jak? mia? Scarecrow w BB. Po wyeliminowaniu Riddlera nie widz? w zasadzie ?adnej sensownej alternatywy dla Bane'a na li?cie pozosta?ych przeciwników Batmana (tzn kogokolwiek kto mo?e wyst?pi? jako przeciwnik "wy?szego poziomu" ni? Joker), tym bardziej wi?c licz? na to, ?e si? jednak pojawi.

NACZELNY HEJTER MATTA REEVESA
O filmach i komiksach na filmożercach.

Leon Kennedy

Oczywiście, że Kapelsznik to nie ta para kaloszy co Joker i Dwie - Twarze, ale nie mówcie mi, że to nie jest postać z dużym potencjałem, który warto wykorzystać. Jednak z gadzam się, że jako głowny czarny charakter mógłby się nie sprawdzić, ale w parze np: z Pingwinem, to już co innego.

(A)nonim

CytatNolana w tym g?owa ?eby nie by? przesadzony, zreszt?: przesadzone elementy Bane'a (puchn?ce od jadu mi??nie) to rzeczy najmniej istotne w tej postaci, które mo?na spokojnie wywali? w choler?.
Ale ca?y jego origin i motywacja s? naci?gane. Nolan oczywi?cie by go odpowiednio wkomponowa?, ale po co w?a?ciwie nam Bane? Zgub? Batmana ju? mieli?my teraz z tytu?u wynika ?e dostaniemy jak?? form? odrodzenia.

MJ

Nie zdziwiłbym się jakby był to Brzuchomówca albo Black Mask, takie połączenie wariata z gangsterem.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

(A)nonim

A mi się wydaje że ten temat jest trochę bezsensowny w obecnej chwili.

Altair

Jest "troch? bezsensowny" ju? od jaki?... 25 stron? W ka?dym razie, s?dz?c po tytule, dostaniemy tytu? ukazuj?cy wielki powrót Batmana do codzienno?ci mieszka?ców Gotham. Batman ze zaszczutego psa ponownie stanie si? stra?nikiem. Symbolem. Ale, aby tak? metamorfoz? ukaza? trzeba by by?o najpierw zmontowa? Bruce'owi w scenariuszu takiego wroga, który zatrz?s?by Gotham jak Ras al Ghul, ale z szale?stwem i uporem godnym Jokera. Musia?by by? to go??, na widok którego mieszka?cy Gotham zastraszeni uciekaliby w pop?ochu pod skrzyd?a znienawidzonego nietoperza. Kto by?by odpowiednio przygotowany i godzien stan?? na tym miejscu? Bane? Na pewno nie w konwencji Nolana. Riddler? Tak, ale ma go nie by?. Joker? Tak, ale z wiadomych przyczyn nie pojawi si? w nowym filmie. Black Mask? Hmmm, czy? sposób w jaki Roman Sionis sprawowa? w?adz? w Gotham polega? na wszechobecnym strachu i manipulacji? Chyba nie, bo on sam preferowa? bardziej subtelne metody kontroli miasta. Kto zostaje? Hush. wybitny strateg i manipulant. Tylko przy nim obstaj?. Bo w ko?cu bez niego mogliby si? tylko pojawi? martwy Two-Face i ca?y sztab przeciwników niepasuj?cych do ?wiata Nolana.
PS. Z drugiej strony wydaje si? dziwnym fakt, ?e Nolan nie zdementowa? w swojej wypowiedzi mo?liwo?ci pojawienia si? Pingwina. Mo?e jednak zmieni? opini? co do tej postaci?
PPS. A Tom Hardy jako Hush... Hmm... Czemu by nie?