Aktualności:

"Batman. Ziemia niczyja. Owoce ziemi. Tom 5" od 26 marca.

Menu główne

DC Universe - wątek ogólny

Zaczęty przez Doctus, 04 Marzec 2016, 03:36:11

Jakich bohaterów chcielibyście zobaczyć w ramach filmowego świata DC Comics?

Nightwing
4 (30.8%)
Red Hood
4 (30.8%)
Huntress
0 (0%)
Red Robin
1 (7.7%)
Batwoman
0 (0%)
Robin (Damian Wayne)
0 (0%)
Robin (Carrie Kelley)
0 (0%)
Azrael
2 (15.4%)
Batgirl (Barbara Gordon)
2 (15.4%)
Batgirl (Cassandra Cain)
0 (0%)
Batgirl (Stephanie Brown)
0 (0%)
Talon
0 (0%)
Batwing
0 (0%)

Głosów w sumie: 13

newtime

Jaram się, jako fan tej postaci chce w końcu dostać dobry film Supermanem od czasów superman 2 ;) I mam nadzieje ze się tym razem nie zawiodę jak przy Snyderze

newtime

No i super! Stylistycznie bardzo mi się podoba, to właśnie  mój Superman  ;D

Q

Klimat fajny, ale czekam na kolejny zwiastun by więcej fabuły zdradzili.

Lex Luthor z bronią to pasowałby na Hitmana.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

MJ

Lex akurat jakoś zbytnio mi nie pasuje obsadowo, ale przyznam że fajnie zrobili zróżnicowany wygląd Clarka i Supermana, chyba pierwszy raz faktycznie zbytnio nie widać że to ten sam facet, z daleka widać że film będzie mocno komiksowy. Zawsze lubiłem Sokolicę więc i ten wybór cieszy, wygląda to obiecująco.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Leon Kennedy

Bardzo przyjemny, kolorowy i z masą serduszka trailer. Es nim zdecydowanie wygrywa, a Krypto jest fantastyczny.

Juby

Nie włączam trailerów filmów, których nie planuję oglądać (bo i po co?), ale trafiłem na ten gif z Corenswetem w kostiumie i... 1/10 (najgorszy live-action Superman z bodaj 13 znanych mi kostiumów). Przypominam co straciliśmy:

Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

newtime

Dzięki bogu że straciliśmy, zmarnowane całe lata na wiele dobrych filmów Dc, nigdy więcej. Właśnie mi przypomniałeś jak smutny był ten kostium ;D 
Ps, Rozumiem ze zamiast nowych filmów o których nic nie wiesz , odpalisz sobie całą ere Snydera na nowo? ;)

Q

Na sceny z trailera nie trafiasz, ale na gif słabej jakości już tak.

Supermana Cavilla na dobre pogrzebało to

Crowridd

Kostium świetny, kilka odważnych decyzji pokazanych już w samym teaserze - trzymam kciuki i czekam na pełny trailer.

Fryzura Gardnera :D

Początek zapowiedzi 10/10

Juby

Cytat: newtime w 22 Grudzień  2024, 15:02:19Ps, Rozumiem ze zamiast nowych filmów o których nic nie wiesz , odpalisz sobie całą ere Snydera na nowo? ;)
Ile razy byś nie powtarzał takich bzdur i kreował każdego krytykującego nowe "DCU" jako szalonego fanboja Snydera, nie stanie się to prawdą.
Nie byłem, nie jestem i nie będę fanem Snydera, za którym nie przepadam, a z "jego ery" w DC też nie lubiłem większości filmów, więc nie wiem po co te insynuacje.

Cytat: Q w 22 Grudzień  2024, 15:05:35Na sceny z trailera nie trafiasz, ale na gif słabej jakości już tak.
Jak ktoś wrzuca 4-sekundowy gif na jakimś forum, to przeleci zanim zdążę skapować z czego to i go wyłączę. Trailer to co innego, trudno będzie mi się na niego naciąć inaczej niż w sytuacji gdy puszczą go w kinie przed jakimś seansem.

Cytat: Q w 22 Grudzień  2024, 15:05:35Supermana Cavilla na dobre pogrzebało to

Tak go pogrzebało, że w 2021-2022 powrócił i wyglądał lepiej niż kiedykolwiek, a fani byli przez ten czas mega podekscytowani jego powrotem... Aż przyszedł James Gunn i powiedział, że nie i **uj :P I okej, zrozumiałbym to i zaakceptował, gdyby zrobił hard reboot... Ale potem ten sam Gunn stwierdził, że jednak swojego The Suicide Squad i swojego Peacemakera nie ignoruje = one się liczą + wszystko to, w czym grała jego żona, brat i koledzy/koleżanki. Ale Cavilla i Keatona wyrzucamy za burtę, czyli dwóch bohaterów dla których oglądam filmy DC i których kolejnych interpretacji nie chciałem, bo poprzednie bardzo mi się podobały. Także ode mnie: Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there...

Cytat: Crowridd w 22 Grudzień  2024, 16:18:52Kostium świetny

Mogę pochwalić w tym kostiumie jedną rzecz - dużo żółtego (pas, obwódka logo i bodajże pierwsze od czasu Deana Caina logo na pelerynie). I za to 1/10, a nie zero. Reszta to absolutny koszmar - gruby, za luźny, źle dopasowany strój jakiegoś kolorowego motocyklisty przez którego w ogóle nie przebija efekt wielomiesięcznej pracy, jaką Corenswet wykonał na potrzeby tego filmu (wygląda na chudzielca, nie na supermana). I w ogóle nie wygląda to ani na strój przybysza z kosmosu, ani na coś co mogłaby uszyć Martha Kent z kocyka, w którym owinięty był młody Clark. W jaki sposób on chowa ten kostium (stójkę na szyi i rękawy nachodzące na dłonie) pod przebraniem Clarka Kenta to ja też nie wiem. "S" to też nie "S", tylko ukośnik z Kingdom Come. A czerwone gatki w stroju Supermana w zamyśle były wzorowane na cyrkowych siłaczach, strongmanach i kulturystach, czyli miały zasłaniać jak najmniej i podkreślać muskulaturę superherosa. To to czerwone coś z wysokim stanem, co ma na sobie Corenswet wygląda jak pampers i nie spełnia żadnej z tych funkcji :P

Ile budżetu miały seriale CW? 1/20 tego filmu? 1/50? Bo Brandon Routh wyglądał dużo, dużo lepiej:

Serio, to jest taki sam downgrade jak z Batfleckiem we Flashu względem jego stroju z BvS. Jakby osoby odpowiedzialne za kostiumy i Gunn/Muschietti mieli totalnie wyjebane i wypuszczali pierwsze lepsze gówno, które nawet na oficjalnych sesjach z robionym pod nie oświetleniem i filtrami prezentują się gorzej od cosplayerów z Comic-Con. I co najsmutniejsze, gdy w 2005 roku opublikowano pierwsze fotki Routha w stroju z Superman Returns to był on wyśmiewany za te czerwone majtki na kalesonach (do dziś pamiętam jak o tym czytałem w gazetach, wszyscy domagali się, aby pozbyć się tego elementu) - choć kostium całościowo miał bardzo fajny. A teraz, ze względu na zaufanie/sympatię do Gunna (bo nakręcił kilka naprawdę dobrych filmów superhero), niechęć do Snydera (czemu w dużej mierze winni są jego fani z twittera) i stęskniło się fanom za slipami, ludzie chwalą to dziadostwo z pampersem ::) Nie rozumiem już tego świata.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Q

Cytat: Juby w 22 Grudzień  2024, 17:38:22Ale Cavilla i Keatona wyrzucamy za burtę, czyli dwóch bohaterów dla których oglądam filmy DC

Wyniki "Flasha" pokazały, że Batman Keatona przyciąga za mało fanów. Za wiele lat minęło by jego powrót stanowił aż taki magnes, a wyrzucenie do kosza "Batgirl" też nie pomogło. Cavill miał wielkiego pecha, że nie doczekał się drugiego solowego filmu z Supermanem i nigdy w pełni nie pokazał potencjału jako Clark i Superman. Szkoda, ale ten pociąg już odjechał i próba budowania nowego otwarcia z nim zakończyłaby się kolejną klęską.

Zaraz będzie krzyk, że Wonder Woman może być tylko Gal Gadot, Batmanem Ben Affleck, a Aquamanem tylko Momoa. Odtwórcy ról superbohaterów się zmieniają, dopiero po premierze filmu będzie można ocenić jak David Corenswet wypadnie jako Superman. Widać tu inspirację "All-Star Superman" i to może się sprawdzić w filmowym wydaniu.

newtime

Świat nie ma tutaj nic do rzeczy, gusta i guściki. Ja wole pampersy od tego stroju Cavilla nic nie poradzę. Ciężko mi chwalić lub krytykować nowe Dc skoro nic nie widzialem jeszcze, stare filmy widzialem i, to wszystkie  wiec mam o nich opinię krytykuje ludzi którzy sa juz uprzedzeni na starcie, bo uwazam to za nonsens i obrazanie sie troche jak dziecko, bo rezyser zabral fanom zabawki i chce zrobic cos zgodnego z swoja wizją, której na ten moment nie jesteśmy w stsnie ocenić.  Ale masz oczywscie prawo z jakiegos nie rozumialego mi powodu tak uważać  ;)

Juby

Cytat: Q w 22 Grudzień  2024, 18:16:39Wyniki "Flasha" pokazały, że Batman Keatona przyciąga za mało fanów. Za wiele lat minęło by jego powrót stanowił aż taki magnes
No bez jaj :D Zobacz ile w USA zarobił w tym roku Beetlejuice Beetlejuice, który jest mniej ikoniczną rolą Keatona i minęło jeszcze więcej czasu. Flash wlopnął z winy jednego człowieka - Jamesa Gunna. To po jego ogłoszeniach o nowym starcie DCU każdy film DCEU (które prowadziło od tej pory donikąd i fani o tym wiedzieli) flopnął.

All-Star, jak i inne komiksy Morrisona, jest bardzo mocno zakorzeniony w kilku dekadach opowieści DC. Lekka inspiracja może się sprawdzić, większa będzie złą decyzją, szczególnie na start przy tylu nowowprowadzanych postaciach.

Cytat: newtime w 22 Grudzień  2024, 18:18:29Ja wole pampersy od tego stroju Cavilla nic nie poradzę.
Strój Cavilla z MoS to perfekcja (szczególnie wariant z porządnie nasyconymi kolorami z Czarnego Adama) i najlepiej wyglądający live-action Superman ever. Ale przywoływanie go tutaj to cios poniżej pasa, bo i Kirk Alyn, i George Reeves, i Dean Cain, i nawet Tyler Hoechlin w Supergirl z tymi dziwnymi łączeniami peleryny do obojczyków - każdy strój Supermana wyglądał lepiej od tego, co dostał Corenswet. Szkoda chłopa, bo fizycznie naprawdę zrobił kawał roboty i wchodząc na plan był być może najbliższy komiksowemu pierwowzorowi ze wszystkich aktorów grających Kal-Ela.

Cytat: newtime w 22 Grudzień  2024, 18:18:29krytykuje ludzi którzy sa juz uprzedzeni na starcie, bo uwazam to za nonsens i obrazanie sie troche jak dziecko
Kiedy coś ci się nie podoba, w Internecie zaraz ci doradzają "głosuj portfelem!". Kiedy głosuję portfelem, tj. nie zamierzam wydać ani grosza, ani nie dać oficjalnego wyświetlenia uniwersum od ludzi, którzy w kilka miesięcy swoimi decyzjami zabili całe moje nim zainteresowanie, to wkracza obóz z drugiej mańki: "obrażasz się jak dziecko, powinieneś dać temu szansę". Internetowi nigdy nie dogodzisz :P

Jeżeli po tylu moich żalach na forum dla ciebie moje "powody" nadal są niezrozumiałe, to już twój problem. Szkoda tylko, że jak od listopada 2017 miałem podobne podejście wzgłedem DCEU Snydera to wtedy siedziałeś cicho. Uniwersum Gunna dostałoby u mnie szansę, gdyby to był naprawdę nowy start. Ale nie jest.

- Morgan Freeman

Q

Cytat: Juby w 22 Grudzień  2024, 21:14:47o bez jaj :D Zobacz ile w USA zarobił w tym roku Beetlejuice Beetlejuice, który jest mniej ikoniczną rolą Keatona i minęło jeszcze więcej czasu.
Ale w międzyczasie nie było innych produkcji z udziałem Betelgeuse'a, a Batman miał kilka filmów z różnymi aktorami. Gdyby to Bale wrócił do roli byłoby większe zainteresowanie, a tak to nawet Clooney nie pomógł.