Aktualności:

"Joker: Folie à Deux" " na 4K UHD, Blu-ray i DVD od 17 stycznia.

Menu główne

DC Universe - wątek ogólny

Zaczęty przez Doctus, 04 Marzec 2016, 03:36:11

Jakich bohaterów chcielibyście zobaczyć w ramach filmowego świata DC Comics?

Nightwing
3 (25%)
Red Hood
4 (33.3%)
Huntress
0 (0%)
Red Robin
1 (8.3%)
Batwoman
0 (0%)
Robin (Damian Wayne)
0 (0%)
Robin (Carrie Kelley)
0 (0%)
Azrael
2 (16.7%)
Batgirl (Barbara Gordon)
2 (16.7%)
Batgirl (Cassandra Cain)
0 (0%)
Batgirl (Stephanie Brown)
0 (0%)
Talon
0 (0%)
Batwing
0 (0%)

Głosów w sumie: 12

Leon Kennedy

Zaczęło się!!! W końcu nowe DC wystartowało i z tego, co czytam jest to dobry start. Osobiście jeszcze nie ogl, ale postaram się jak najszybciej to nadrobić.

Po_prostu_smyk

Pozytywny start 😃 Fajne postacie, ładna animacja, świetna ścieżka dźwiękowa, nieskomplikowana fabuła co sprzyja wprowadzeniu do nowego uniwersum i poznaniu jego klimatów. Tylko tempo akcji trochę siada oraz przedstawienie głównego zagrożenia, ale łatwo mogą to poprawić z kolejnymi odcinkami.

Moja dłuższa, bezspoilerowa opinia dla Serialomaniaka dwóch pierwszy odcinków:
https://serialomaniak.com/creature-commandos-odcinki-1-2-opinia-bezspoilerowa/

Q

Niby wszystko fajne, ale jak na razie zbyt przypomina Suicide Squad. Powtarzanie żartów z poprzednich filmów (postać mówiąca cały czas to samo) też nie pomaga. Dwa pierwsze odcinki tylko OK, ale zobaczymy jak dalej potoczy się akcja.
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Miss_Quinn

Za mną są już dwa obejrzane odcinki i na razie średnio mi się podoba, bo też dla mnie za bardzo przypomina to Suicide Squad( które od Jamesa Gunna bardzo lubię) przez to że tutaj został zachowany ten sam schemat
Spoiler
z tą różnicą, że nie ma tutaj wybuchu
[Zamknij]
. Pewnie obejrzę pozostałe odcinki, bo lubię jednak oglądać seriale do końca( dobra tylko dwa seriale  nie dokończyłam.)
"Tak to jest, kiedy do czegoś dążysz.Łatwo stracić szerszą perspektywę'

Leon Kennedy

Bez szału, ale na dobrym poziomie mamy pierwszy odc. Klimat zbliżony do SS był raczej przeze mnie spodziewany.  Z postaci bardzo bawił mnie robotyczny zabójca nazistów ;D Wieczorem zaliczę drugi epizod.

I drugi nawet lepszy! Bardzo podoba mi się muzyka, sceny walk są fajne, żarty siadają, a montaż walki między Frankensteinem i jego niedoszłą lubą, zarąbisty. Jest dobrze, dalej bez szału, ale jest dobrze 😀

Juby

Warner Bros. i DC Studios wyznaczyły nowe daty premier swoich filmów:

2026
29 maja - Untitled
26 czerwca - Supergirl
11 września - Clayface
2 października - The Batman Part Two

2028
30 czerwca - Dynamic Duo (animacja)

Na maj 2026 albo planują jakąś animację, albo Superdziewczyna zostanie przesunięta na lipiec, bo za blisko są te dwa sloty. Batman prawdopodobnie do odstrzału, a Gliniak może wskoczyć na jego miejsce.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Q

Jeśli "Clayface" ma być horrorem ze skromnym budżetem ($40 mln) to wrześniowy termin jest jak najbardziej trafny. Nie będzie rywalizacji o tą samą widownie co "The Batman, Part 2" (który pewnie przesuną na marzec 2027 i będzie 5 lat po premierze pierwszej części.)

MJ

Już na tym etapie nawet dla mnie to tempo zaczyna być żenujące, zwłaszcza że marzyło mi się dłuższe uniwersum z Pattisonem niż trylogia  :P , ale z taką prędkością to trzecią częścią może być "Powrót Mrocznego Rycerza" albo "Batman Beyond" z 80-letnim Pattisonem  :P
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Po_prostu_smyk

Teaser jutrzejszego zwiastuna "Superman". Jest klimacik!

newtime

Jaram się, jako fan tej postaci chce w końcu dostać dobry film Supermanem od czasów superman 2 ;) I mam nadzieje ze się tym razem nie zawiodę jak przy Snyderze

newtime

No i super! Stylistycznie bardzo mi się podoba, to właśnie  mój Superman  ;D

Q

Klimat fajny, ale czekam na kolejny zwiastun by więcej fabuły zdradzili.

Lex Luthor z bronią to pasowałby na Hitmana.

MJ

Lex akurat jakoś zbytnio mi nie pasuje obsadowo, ale przyznam że fajnie zrobili zróżnicowany wygląd Clarka i Supermana, chyba pierwszy raz faktycznie zbytnio nie widać że to ten sam facet, z daleka widać że film będzie mocno komiksowy. Zawsze lubiłem Sokolicę więc i ten wybór cieszy, wygląda to obiecująco.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Leon Kennedy

Bardzo przyjemny, kolorowy i z masą serduszka trailer. Es nim zdecydowanie wygrywa, a Krypto jest fantastyczny.