Aktualności:

"Batman. Ziemia niczyja. Owoce ziemi. Tom 5" od 26 marca.

Menu główne

Batman Forever

Zaczęty przez Maik, 23 Styczeń 2008, 23:57:46

Leon Kennedy

Zaslav ty matole i idioto. Kurcze!!!! A chciałoby się krzyknąć wiadomo co!!!!! Taka gratka dla fanów! Inni też mogli by się przekonać do tego niezłego i tak filmu.

Silent Dark

Batmany Schumachera mamy rozdzielone na dwa wątki, więc umiejscowię poniższy materiał w traktującym o tym lepszym. Tomasz Żaglewski, autor dwóch książek o fenomenie superbohaterów, prywatnie wielki fan wersji Schumachera i Burtona zagościł kiedyś na podcaście bloga Gotham w Deszczu (który polecam śledzić, miewają wybitną bat-publicystkę). Pamiętam że planował kiedyś książke stricte o Batmanach Schumachera, ale na jego profilu LubimyCzytać nic takiego nie widnieje.

Juby

Poprawiłem link w twoim poście, bo film się nie wyświetlał. I dzięki, spróbuję znaleźć chwilę żeby przesłuchać.
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

LelekPL

W czerwcu mija 30-lecie. Chłopaki już zapowiadali na podcaście review Forever i też Batman Begins na 20 lecie.

Arkham Knight też ma swoje 10 lat w tym roku, więc taka rade dla chłopaków też.

Juby

Nie wiem czy kojarzycie plakaty z Batmobile'ami od Matta Fergusona (w ostatnich latach stworzył do pierwszych filmów Burtona, Nolana i M. Reevesa, a także do TAS i serialu z Westem - wszystko w dwóch wariantach kolorystycznych), ale wczoraj opublikował nowy - piękny art z okazji 30. rocznicy premiery Batman Forever *_*

https://bottleneckgallery.com/blogs/news/batman-forever-by-matt-ferguson-on-sale-info

Jak tylko pojawi się wersja bez tytułu, trafia na tło pulpitu :)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

LelekPL

Fajny, szkoda tylko, że tak jak przy jego arcie z Batman Begins, nie ma postaci Batmana. Te z Batmanem jak dla Batman 89, The Batman czy nawet Batman 66 wypadają lepiej dzięki temu.

Juby

Zgadzam się (no, może nie na temat plakatu do Batmana'66, który dla mnie wypada najsłabiej), ale z drugiej strony - filmy Burtona i M. Reeves'a akurat miały sceny z udziałem Batmobile'u I Batmana, którymi Matt mógł się inspirować. W przypadku Beginsa i Forevera takich scen już za bardzo nie było, więc dobrze, że nie wciskał go na siłę. Dziwne natomiast, że zostawił samotnie Batmobile na plakacie TASu.

Ciekawe czy w przyszłym roku, na 10-lecie BvS, Fergusson wyda taki poster z Batfleckiem, a za dwa lata z Clooney'em wyskakującym z wielkiej statuy Merkurego z B&R :)

- Morgan Freeman

Leon Kennedy

Juby

Biedny Val. Był i Bruce'm Wayne'm i Batmanem, nie dlatego, że tak musiał, ale dlatego, że tak chciał.
Spoczywaj w spokoju, Batmanie na zawsze [ * ]

- Morgan Freeman

Johnny Napalm

Ano, biedny...  :'(  Kurde, no bardzo go szkoda. Wiele niezapomnianych ról. Zapamiętam go przede wszystkim z roli Jima Morrisona, no i cholernie wrednego typa z Wyspy Doktora Moreau.

Szczerze, dla mnie Batmanem był poprawnym, ale jednak w sumie nijakim. Nie zagrał źle. Pasował fizycznie. Aktorsko był na dobrym poziomie. Batman Forever to jednak nie było to coś, co bym zapamiętał z jego dorobku. Zgadzam się z twierdzeniem, które kiedyś usłyszałem na temat tego Batmana. Była to produkcja porównywalna do Realu Madryt z początku XXI-wieku. Pełno gwiazd. Same znane nazwiska. Nie wiadomo na kim się tu skupić. Każdy chciał być głównym bohaterem, bo w sumie każdy na to zasługiwał, ale gdzieś ten Batman zszedł na dalszy plan...
THE EARTH WITHOUT ART IS JUST EHh...

LelekPL

No smutna ta wiadomość. Bardzo dobry aktor. Swego czasu, był nawet moim ulubionym aktorem. Głównie za sprawą Batman Forever jak byłem mały, ale to też był jego peak. Wspomniana rola w Wyspie dr Moreau, czy występ u boku Michaela Douglasa w niedocenianym filmie Duch i mrok. Jednak 1995 to był jego rok dzięki Batmanowi i Gorączce. W tym czasie był pewnie też najatrakcyjniejszym mężczyzną w Hollywood. Pamiętam jak starsza siostra wzdychała na zmianę do niego, Leo, Deppa czy Ulricha.

No, ale też nie zapominam o jego rolach w Tombstone, gdzie skradł film, The Doors, Willow, Święty, Czerwona planeta, Top Gun i Top Gun Maverick (który teraz wypada będzie zobaczyć ponownie). No i był też świetny w komediach jak Top Secret, Kiss Kiss Bang Bang czy Real Genius. Wszystkie gorąco polecam.

Good memories i RIP dla jednego z bohaterów dzieciństwa

Q

Wiele kultowych ról w różnych filmach, w tym wielu do których z przyjemnością wracam, i niezapomniany głos. Batmanem był dobrym, ale Bruce'em jeszcze lepszym.

Jego pożegnanie w "Top Gun: Maverick" teraz ma jeszcze mocniejszy wydźwięk.

RIP
What was the point of all those push-ups if you can't even lift a bloody log?

Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Juby

Val po raz ostatni założył maskę ze swojego filmu, która jak widać mocno odbarwiła się przez lata:

Reakcje w sieci po stracie Vala są takie, że Warner Bros. tym bardziej nie powinno się wahać, tylko do końca roku przygotować wersję specjalną Batman Forever, który - mam wrażenie - w ciągu ostatnich dwóch dni zyskał nowe rzesze fanów. Szkoda, że za kadencji Zaslava-Gunna-Safrana straciliśmy na to jakiekolwiek szanse.

- Morgan Freeman