Aktualności:

"Batman. Łowy" od 22 stycznia.

Menu główne

Dzień Batmana

Zaczęty przez Juby, 19 Wrzesień 2020, 18:48:27

Juby

Z okazji Dnia Batmana. A wy, jak byście wybrali? ;)
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Rado

Tegoroczny Dzień Batmana wypadł akurat w moją rocznicę ślubu. Przypadek? Nie sądzę. Tak miało być, takie jest przeznaczenie. Byliśmy nad morzem akurat, więc nie świętowałem specjalnie, ale tak szczerze mówiąc, to nigdy nie świętuję. Od ponad 30 lat Mroczny Rycerz siedzi u mnie w głowie codziennie, więc jeden dzień w roku nie jest dla mnie niczym wyjątkowym. Analogicznie jak na dzień Supermana, na Facebooku robili tę akcję z postami na temat postaci Nietoperza, ale się nie dołączyłem. Nie wiedziałem co napisać nawet.

MJ

Ja uczciłem ten dzień zakupami 6 nowych komiksów i obejrzałem sobie ponownie Killing Joke od połowy plus minus, bo zazwyczaj pomijam ten prolog, który nie ma nic związanego z komiksem i jakoś lepiej mi się to ogląda  :D
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Leon Kennedy

W sumie nic szczególnego w ten dzień nie robiłem z Gackiem, hehehe. Ale dzięki Multikinie właśnie w tym miesiącu udało się zaliczyć ponownie trylogię Nolana. Chodź można jeszcze zaliczyć do tego zakup ,,Budowniczowie Gotham", który parę dni temu popełniłem 😁

CytatZ okazji Dnia Batmana. A wy, jak byście wybrali? ;)

Ciężki jest to wybór. Najgorszy waha się między Batman z 66, a BiR. Najlepszy zaś między Batman Burtona, The Dark Knight, a The Batman Matta. Nie wspominając już o bardzo dobrych BR i świetnym BB... Po prostu ciężki wybór.

LelekPL

Ja podobnie jak Rado, też miałem wypad w tym czasie, żeby zobaczyć Interstellar w IMAX w Pradze, więc nic Batmanowego nie robiłem.

Miałem być w Multikinie na filmach z Batmanem, ale ostatecznie nie byłem. Żona nie chciała, a mi nie chciało się ich oglądać samemu w kinie po raz milionowy.

Ale będę oglądać Pingwina. Może mi sie spodoba.

Juby

Cytat: Leon Kennedy w 24 Wrzesień  2024, 08:20:49Ciężki jest to wybór. Najgorszy waha się między Batman z 66, a BiR. Najlepszy zaś między Batman Burtona, The Dark Knight, a The Batman Matta. Nie wspominając już o bardzo dobrych BR i świetnym BB... Po prostu ciężki wybór.

Ja mam swoje typy, które napisałem też w komentarzu na filmwebie:

» Najgorszy: Batman v Superman: Dawn of Justice (to po prostu zły film i okrutnie zmarnowany potencjał) « z tym, że Batmana z Westem muszę powtórzyć, bo nie widziałem całe lata i nie pamiętam, może on jest jeszcze gorszy ;D
» Najbardziej niedoceniony: Batman Begins (wyszedł po B&R i kiedy Nolan jeszcze nie był na szczycie i przez to został trochę zapomniany + u wielu uchodzi za najsłabszą część trylogii - niesłusznie!)
» Najbardziej przeceniony: Joker (dobry, ze znakomitą rolą Phoenixa, ale dla mnie to mocno przehajpowany film, w latach 70-80. takie kino powstawało częściej i nie było takiego szału, ale przy obecnej kondycji kina okrzyknięto go arcydziełem) « jeśli ktoś nie uznaje go za "bat-film" to chyba LEGO Batman (jest ok, ale nie tak świetny jak głosili krytycy)
» Najlepszy: też Batman Begins
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Crowridd

Gdyby ktoś nie załapał się w tym roku na dobrą promocję na Dzień Batmana, to na Atomie jest obniżka -65% na sporo Nietoperzy i innych.

Juby

Z okazji Dnia Batmana / 85-lecia powstania postaci powstało również coś takiego :)

- Morgan Freeman

HUDY

Up
Swietna sprawa, i te zestawy tez cieszą oko, kilka z nich jest u mnie tz u moich dzieci na łce. Batman w konwencji Lego jak najbardziej na tak szkoda ze to uni juz zamkniete Lego Batman Movi i Lego Przygode do dzis ogladamy cała  rodzina.

A tak z innej beczki u nas tylko promocyjne % w sklepir Egmontu i na tym Dzien Batmana moglismy zakonczyć. Wdarł sie tam mały bug i mozna było kupic przedpremierowo: Batman Nawiedzony Rycerz za 34 zł , kilku osobą sie udało  ::)  nim poprawili, teraz to standardowe 30% czyli 70zł