Aktualności:

"Joker: Folie à Deux" " na 4K UHD, Blu-ray i DVD od 17 stycznia.

Menu główne

Egmont - komiksy z Batmanem

Zaczęty przez anubis3000, 24 Sierpień 2011, 16:14:04

Crowridd

Cytat: red fox w 29 Kwiecień  2022, 17:01:30Jest w ogóle jakaś szansa, że Egmont wznowi "All Stars Batman i Robin Cudowny Chłopiec" Millera i Lee?

Z All Star przeczytałem tylko 3 tomy z Rebirth - świetnie się to czytało. Wiem, że są fajne pozycje z New 52 z tej serii, ale o tym Twoim nie słyszałem.

Sam teraz czekam na Batman/Huntress: Żądza krwi. Inne wydawnictwo, ale ciężko teraz to zdobyć w dobrej cenie.

MJ

Słyszałeś, bo miałem na myśli All Stars Batman i Robin Cudowny Chłopiec Millera i Lee.
Codziennie nie wypada mój dzień, niezmiennie chce wyjść z mroku lecz mrok nie chce wyjść ze mnie...

Crowridd

Przecież napisałem wyżej, że nie słyszałem ;) Ale polecone, więc będę szukać.

Juby

Raczej nie znajdziesz (przynajmniej jeśli chodzi o wydanie PL). Nakład dawno wyprzedany, a jak już się pojawi w jakiejś ofercie allegro/olx to za ogromne sumy. Mowa o tym, jedynym polskim wydaniu komiksu z Batmanem z 2009 roku:
https://www.batcave.com.pl/old/index2.php?id=komiks/pol/batman_i_robin
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

"Did you see BATMAN BEGINS? I don't think you can beat that."
  - Morgan Freeman

Crowridd

Ten komiks i chociażby The Man Who Laughs to już tylko wydanie zagraniczne - ale to w swoim czasie.

Juby

Zapowiedzi na lipiec.

Czyli wszystko zgodnie z katalogiem. Drugi tom Knightfall będzie o blisko sto stron "chudszy" od Prologu, ale cena taka sama. Obawiam się, że trzeci, który powinien mieć +700 stron dostanie okładkową 249,99 zł (czwarty też).

Cytat: Crowridd1 w 01 Maj  2022, 10:08:20Ten komiks i chociażby The Man Who Laughs to już tylko wydanie zagraniczne - ale to w swoim czasie.
Człowiek, który się śmieje co i rusz pojawia się okazyjnie w którymś wydaniu na Allegro, lub olx. Większość januszowych ofert to ceny rzędu 120-200 złotych, ale w ubiegłym miesiącu byłem blisko dostania wydania z WKKDC za 40 zł, więc wciąż mam nadzieję, że kiedyś uda się dostać po polsku za normalne pieniądze. Może w kolekcji Hachette zrobią wznowienie, kto wie...
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

- Morgan Freeman

Crowridd

Cytat: Juby w 11 Maj  2022, 10:12:18Człowiek, który się śmieje[/i] co i rusz pojawia się okazyjnie w którymś wydaniu na Allegro, lub olx. Większość januszowych ofert to ceny rzędu 120-200 złotych, ale w ubiegłym miesiącu byłem blisko dostania wydania z WKKDC za 40 zł, więc wciąż mam nadzieję, że kiedyś uda się dostać po polsku za normalne pieniądze. Może w kolekcji Hachette zrobią wznowienie, kto wie...

To samo z Mrocznym odbiciem - odkąd wyczerpał się nakład te same ogłoszenia wiszą od miesięcy na Allegro i czekają ;D

Edit:

Joker/Harley. Zabójczy umysł - ktoś już czytał? Widziałem, że wizualnie wygląda to niesamowicie. Cena obecnie zeszła do 100 PLN.

Rado

Cytat: Crowridd1 w 11 Maj  2022, 12:13:11Joker/Harley. Zabójczy umysł - ktoś już czytał? Widziałem, że wizualnie wygląda to niesamowicie.

Jestem w trakcie czytania. Dla mnie bomba zarówno pod kątem wizualnym jak i scenariuszowym. Mroczny kryminał w stylu "Siedem". Bez kitu.

Crowridd

Nieźle - w takim razie cena nie gra tutaj roli. Dzięki.

Leon Kennedy

Hmm, czyli taki klimacik coś ala The Batman?

Juby

Pokaźne zapowiedzi na sierpień.

- Morgan Freeman

HUDY

Mocny ten sierpień. Ja wezmę Injustice z tego pakietu. Na przełomie lipca/sierpnia wychodzi też kolejny Knightfall który wjdzie u mnie właśnie w sierpniu.
No i te ceny  :'(

Juby

Ceny rosną z wiadomych powodów - nie dziwi mnie to. Bardziej brak polityki Egmont, aby te podwyżki jakoś zwalczać. Oglądam co tydzień podcast red. naczelnego, p. Tomasza Kołodziejczaka + na fb widziałem wywiad z nim z ostatniego festiwalu w Warszawie i z tego co mówi planują dalej podnosić ceny, inni wydawcy też na pewno będą je podnosić, i to w sumie tyle. Jak komuś zależy na komiksie to kupi, jak go nie stać to nie kupi. Trochę niefajne jest takie podejście, bo - choć nie jestem redaktorem wielkiego wydawnictwa, więc może się mądrze a gucio wiem - sam miałbym ze dwa pomysły w jaki sposób walczyć z podwyżkami.

Z premier maj-sierpień biorę tylko Knightfall. Z kolei na wrzesień zapowiada się suszenie portfela (nowy Batman Black & White oraz JL z DC Limited pewnie będą razem kosztować z 400-500 zł nawet z dobrym rabatem). Dobrze, że udało się zamrozić ratę kredytu przed kolejną podwyżką.

- Morgan Freeman

Crowridd

Zamawiam Harley od Białego Rycerza jak tylko ponownie przeczytam poprzednią część.

Reszta kasy pójdzie na drugą część Knightfall - na urlop zabrałem tom 1. Wcześniej tego nie czytałem, więc możecie mi zazdrościć ;)

Na resztę przyjdzie pora.

Juby

Ja wciąż nie wziąłem się za pierwszy tom Knightfall. W ostatnich tygodniach nadrobiłem inne tytuły, które trafiły na moje półki (Dragon Ball Full Color tomy 2-5, dwa omnibusy Terminatora od Scream Comics, Aliens vs. Predator 30th Anniversary Edition) oraz kilka zeszytówek z Batmanem online, które zrecenzuję jak już skończę całą serię. Knightfall chyba musi poczekać - jak u ciebie - na urlop, który zaczynam akurat w tygodniu, w którym do sprzedaży trafi tom drugi. Może przeczytam od razu oba ciągiem, zobaczymy.

- Morgan Freeman