Aktualności:

"Pingwin" na DVD od 18 marca.

Menu główne

Konsole, na których gramy...

Zaczęty przez Altair, 27 Wrzesień 2008, 16:55:29

batek_88

Mihcim czemu nie, jak tylko kiedyś będe miał chwilke to jasne

Manigoldo

Niestety przez brak środków nie mogę sobie zafundować ps3 o którym marzę i pocieszam się moim psp, choć biorąc pod uwagę że nie długo wychodzi pspphone, ngp to jest nie tęgo xD
do tego gry są robione na odwal się... lepsze tytuły nie są przenoszone na psp...

Leon Kennedy

A co mogliby?cie mi poleci? z Game Cube'a?

Booster

kelen

Super Smash Bros. Melee! Zdecydowanie. I Metal Gear Solid: The Twin Snakes

Booster

The Legend of Zelda: The Wind Waker, też jest świetną grą.

Leon Kennedy

Metal Gear Solid powiadasz... Hmm jak się pojawi to biorę ;). A ta Zelda to co za gra, tytuł jakby znajomy...

kelen

Bardzo znana seria od Nintendo, która już wychodzi od czasów NESa. Taka przygodowo-logiczna bym chyba mógł rzec.

Altair

Zelda zawsze mi się kojarzyła z jRPGiem bardziej nie wiedzieć czemu.

TheBeatles

Mnie nigdy klimaty Nintendo nie kręciły. Strasznie płytkie gry na ich konsole wychodzą. Okej Mario to klasyka ale to po prostu platformówka która ma niezły gameplay i brak fabuły. A dawanie ocen na poziomie 9-10 to przesada.

kelen

Nintendo ma po prostu trochę inne podejście do rozrywki. Ich gry głównie mają dawać miód z gameplayu. Dlatego takie serie jak Mario, które nie potrzebują w ogóle fabuły, są tak popularne. Poza tym, są świetnie zrobione. Nie rozumiem więc zarzutu, że te gry są gorsze od innych. One mają sprawiać frajdę z grania, a nie pokazywać nie wiadomo jakiej historii.

Booster

Odkopię temat

CytatMnie nigdy klimaty Nintendo nie kręciły. Strasznie płytkie gry na ich konsole wychodzą. Okej Mario to klasyka ale to po prostu platformówka która ma niezły gameplay i brak fabuły. A dawanie ocen na poziomie 9-10 to przesada.

Pozwolę sobie zacytować mojego kolgę:

Cytat(...) A prawda jest taka, że Nintendo przed laty przyczyniło sie do zakończenia krachu na rynku gier wideo. Powiem też, że gdyby nie oni (i Sega) to najprawdopodobniej gry konsolowe w Europie stanowiły by mocny underground i mało kto by sie nimi interesował.

I choćby z tego powodu Nintendo nalezy się pewien szacunek (...) .

Leon Kennedy

GameCube poszedł w odstawkę, teraz przyszła pora na WII i wkrótce Silent Hill Shattered Memories, grał ktoś??

franek

jeśli nintendo to PEGASUS!!! Moje dzieciństwo ;D

Show Must Go On!!!

Rafalinda

Moja historia gracza wygl?da mniej wi?cej tak:

1. Automaty (arkanoid, asteroid..itd) ech komuna, zbieranie butelek, zanoszenie ich do skupu i GRANIE!  :D
2. Atari 65XE (bruce lee, donkey kong...karateka-->Aaaaaaaaaaaale to si? d?ugo wczytywa?o, a nie daj Bo?e kto? ruszy? sto?em) ech, czasy kiedy krzycza?o si? solidarno?? a nocami nagrywa?o si? z radia gry. :D
3. Pegasus -> HELL YEAH!!! Mario, Contra...Battletoads :D Uwielbia?em by? dzieckiem
4. Sega Megadrive - Earthworm Jim, Król lew...COMICS ZONE!!! ->The best ever!
5. Sony Playstation - Najlepszy okres w moim ?yciu. Kiedy po raz pierwszy raz ujrza?em Tomb Raider, ...tego si? nie da opisa?. Do tego Wipeout, Metal Gear Solid, a potem duuuu?o duuuuuuuuuuuuuuuzo wi?cej. SIlent Hill. PSX najlepszym przyjacielem do dzi?. Wci?? gram w  Wipeout 2097. Trójka te? ?wietna, ale ca?a reszta to syf. Mechanika jest nie do przyj?cia.
6. Sega Dreamcast - ?ezka si? w oku kr?ci, kiedy wspominam o Shenmue 1 i 2, Soul Calibur, Sonic 3D, Jet Set Radio, House of the dead 2 na dwa pistolety z kumplem..ech. Ale Shenmue wyry?o si? w mym sercu na sta?e.
7. PS2. Kupowa?em t? konsol? 3 razy. Raz na premier? 2500 za konsole na któr? przez d?ugi czas nie by?o ?adnych dobrych  gier. Lipa straszna. Sprzeda?em po 2 miesi?cach i kupi?em Xboxa.
Tyle co ja gra?em w pierwszego Halo to ?aden wi?cej FPP si? nie doczeka?. Gra by?a miejscami infantylna i zbyt kolorowa jak na FPP, ale sam miód jaki p?yn?? z grania w Co-opie z kumplem jest bezcenny. Ta marka chyba do tej pory ma najlepsz? sztuczn? inteligencj? jak? stworzono w tym gatunku. Przej?cie HALO na najwy?szym poziomie trudno?ci da?o nam tak? satysfakcj?, ?e rozmawiamy o niej z kumplem do dzisiaj.
Potem gdy wysz?o ju? troch? wi?cej tytu?ów na PS2, kupi?em j? za 1500. G?ównie dla Silent Hill 2 i nowej marki jak? by?o Ico. Czysty miód. No i Shadow of the Colossus, który jest dla mnie tym samym co Shenmue. Ale ogólnie to ta konsola jest wielkim rozczarowaniem je?li porównamy to, co Sony obiecywa?o, z tym co konsola oferowa?a. Wielki Hype zaszkodzi? Dreamcastowi i dlatego firm? SONY znienawidzi?em. Konsolk? odda?em w prezencie mojemu najlepszemu kumplowi.
Legendarnych tytu?ów na PS2 by?o oko?o 10, czyli tyle co na niebieskiego makaronika, ale czeka? na nie trzeba by?o latami. Powiedzia?em sobie do?? i nigdy wi?cej ?adnego fan-boystwa, dlatego kolejna konsol? jest:
8. XBOX 360. O zakupie przes?dzi?a cena podczas premiery oraz exclusive'y jakie oferowa?a.
SONY proponowa?o kolejne cz??ci czego? tam, a Microsoft nowe marki jakim by? Gears of War, MASS EFFECT i BIOSHOCK. Dwa ostatnie to ju? nie exclusive'y ale tak by?o. Pierwsz? gr? by? NFS: MOST WANTED, który do tej pory jest dla mnie najlepszym NFS ever. Graj?c na 360tce nigdy nie ?a?owa?em, ?e nie kupi?em PS3.
Nawet wtedy kiedy konsola wyzion??a mi ducha i mrugn??a do mnie czerwonym okiem zamiast zielonym.
By?o to za czasów "Modern Warfare", która to mnie zabi?a swym wykonaniem i klimatem..ech. Odpu?ci?em sobie wtedy gry na oko?o 3 lata. Podj??em nowe studia oraz zaj??em si? nowym hobby jakim by?o nauka gry na gitarze.
Odczeka?em d?u?szy czas i pó? roku temu znów kupi?em X360. A dla chrze?niaka PS2.
Z ch?ci? zagra?bym w God of War 3 lub Heavy Rain, ale nie kupi?bym dla tych gier konsoli. Co do Uncharted, to by?a dla mnie najwi?ksza szpila w dup?, ?e nie ma tego na X360. Zawsze chcia?em w to zagra?. No i w ko?cu zagra?em u kumpla ;). Niestety nie wiedzie? czemu ca?a magia i kult na oko?o tej gry, prys?a po 15 minutach obcowania z ni?. To nic innego jak po??czenie Tomb Raidera z Gears of War. Najgorsze jest to, ?e nie polubi?em Drake. :(

Acha, mam jeszcze Nintendo NDS, które robi mi za Denshi Jisho (s?ownik elektroniczny). Konsola jest super, zw?aszcza na japonistyce gdzie posiada j? co trzecia osoba :D. Bezprzewodowe granie w "Mario Kart" na nudnych wyk?adach b?dzie jednym z najwspanialszych wspomnie? z tej uczelni. :D

Po Mass Effect 3 i innych niesamowitych tytu?ach jakie ostatnio poko?czy?em my?l? tylko i wy??cznie o nowym Tomb Raiderze.  ::)