Aktualności:

"Pingwin" na DVD od 18 marca.

Menu główne

Wasze ulubione/oglądane seriale.

Zaczęty przez Silent Dark, 24 Lipiec 2008, 14:45:13

Krzysztof116

Cytat: El Cornetto w 24 Lipiec  2009, 10:44:30

Na dvd jest na ogół lepsza jakość niż w telewizji. Przynajmniej masz oryginalny format 16:9, telewizja czasem przycina niektóre seriale do formatu 4:3.

Ja nie oglądam na DVD tylko puszczam sobie przez neta na PS3 na pięky duży telewizorek. Wygodnie siedząc na kanapce:)
Siedzę na kanapce i jakość jak w TV(SATELITARNA)

Ostatnio odkryłem tą zaletę PS3 i teraz wszystkie seriale w tym kreskówki z Batmanem I X-men na czele:D

Ralf

Moje ulubione seriale to: Batman TAS, Świat według Kiepskich, Święty, Świat według Bundych, Nieustraszony.

naz_

Cholera, we wrzesniu startuje trzeci sezon Californication. Mam nadzieje, ze bedzie trzymal wysoki poziom swoich poprzednikow ;>
"-To, co mogę uczynić ze sobą, zależy tylko ode mnie. Nie mogę być pewny tego, co zależy od wroga." - sun tzu

Loco Fuego

Moje to 24 godziny, każdy odcinek trzyma w napięciu.
Strażnik Teksasu, jakoś od zawsze lubię ten serial.
Star Wars: The Clone Wars, to dlatego, że jestem fanem GW.
Ostatnio Hellsing przypadł mi do gustu :)

Arkham

A ja czekam do jesieni bo... puszczą najnowsze odcinki Świata według Kiepskich . Z takich poważniejszych tytułów, to oglądam Dr.House'a, i podobnie jak przedmówca 24 godziny. Czasem lubię też sobie puścić jakieś CSI, najczęściej NY.

Anarky

A oto lista moich ulubionych seriali zagranicznych i polskich, w dość przypadkowej kolejności. Wybaczcie jeśli lista wyda się komuś nazbyt porażająca, większość seriali może się też wydawać dość zapomina ale są to pozycje kultowe. Pozycje które odegrały ważną role zarówno w moim życiu, rozwoju (bez wątpienia) ale również co do których mam sentyment.

- Miami Vice
- Street Hawk
- Airwolf
- Knight Rider
- MacGyver
- Magnum
- A-Team
- Jake and the Fatman / Gliniarz i Prokurator
- ALF
- Sidekicks / Partnerzy
- Dexter
- Family Guy
- Allo Allo
- Świat według Bundych
- Zwariowany świat Malcolma
- Boston Public
- MASH
- Dark Angel
- Różowe lata 70-te
- Chirurdzy
- Nash Bridges
- Bajer z Bel-Air
- Nikita
- Skrzydła / Wings
- Roseanne
- Kojak
- Moja rodzinka / My Family
- Na Południe
- Święty
- Thunder in Paradise
- Weird Science / Dziewczyna z komputera
- Mortal Kombat: Conquest
- Star Trek: The Next Generation
- Shogun
- Cobra

Z polskich
- Odwróceni
- Czarne Chmury
- Świat według Kiepskich
- 13 Posterunek
- Alternatywy 4
- Czterej pancerni i pies
- Miodowe lata
- Pierwsza miłość
- Janosik
- Stawka większa niż życie
- Graczykowie
- 07 zgłoś się
- Ekstradycja
- Święta wojna
- Siedem życzeń
- Stawiam na Tolka Banana
- Tata, a Marcin powiedział...
- Duża przerwa
- Janka
Ja wam pokażę!

Deuce

Z zagranicznych:
1. Tropical Heat - oglądałem to, gdzie tylko się dało TVP 1, Polsat oraz Tele 5. Nawet swojego czasu pokusiłem się o zrobienie sobie fryzury jaką nosił, główny bohater, Nick Slaughter.
2. The X-Files - też bardzo dobry serial, trochę science-fiction, ale bez przesadyzmu.
3. Nash Bridges - oglądam codziennie o 19.00 na Universal Channel

Z polskich, tylko komedie, głównie Polsatu:
1. Miodowe lata
2. Świat według Kiepskich
3. Graczykowie/Buła i spóła
4. Szpital na perypetiach/Daleko od noszy
3. 13 posterunek
5. Święta wojna

W wypadku napadu drastycznej nudy, oglądam The Bold and The Beautiful, żeby zobaczyć czy akcja już drgnęła z miejsca  :P .
"To już nowa gra -- Nie ma czasu na miękkie rękawiczki !"
~ Jean Paul Valley - Batman

Anarky

Cytat: Deuce w 02 Sierpień  2010, 21:27:24
Tropical Heat

Kurcze na śmierć bym zapomniał, dzięki za przypomnienie Deuce
Swoją drogą serial znany jest pod nazwą Sweating Bullets, zaś u nas jako Żar Tropików
Ja wam pokażę!

Deuce

W Serbii serial ten jest podniesiony do rangi religii. Nick Slaughter był ich bohaterem narodowym i nawet okrzyknięto go tam "prezydentem". Nie znam dokładnie całej historii, ale wiązała się ona z sytuacją polityczną, a dokładniej przemianami ustrojowymi.
"To już nowa gra -- Nie ma czasu na miękkie rękawiczki !"
~ Jean Paul Valley - Batman

Roy_v_beck

hmmm, a to moje seriale, które regularnie oglądam aktualnie (znaczy jak wychodzą nowe odcinki):

- Sons of Anarchy
- Human Target (ekranizacja komiksu DC)
- Spartacus: Blood and Sand
- 30 Rock
- Two and a Half Men

TheBeatles

DR House
Mentalista
Magia Kłamstw
Jak poznałem waszą matkę
On ona i Dzieciaki
8 prostych zasad
Scrubs

LelekPL

Cytat: Air Jordan w 02 Sierpień  2008, 16:27:45
No to ja dorzuce swoje:
Przyjaciele,
Bajer w Bel-Air
Swiat wedlug Bundych
13 Posterunek
Smallville (jedyny serial obyczajowy ktoremu dalem sie wciagnac, ale wytrzymuje juz tylko z oczekiwaniem konca)

to ja dorzucę jeszcze takie, których byłem wielkim fanem za dzieciaka lub do niedawna, ale zapomniałem o nich wspomnieć ostatnio:
Policjanci z Miami
Janosik
Północ-Południe (tylko odcinki z Swayzem)
Robin z Sherwood
Z Archiwum X
Na wariackich papierach
Trzecia planeta od słońca
Różowe lata 70-te
Boston Public
Jezioro Marzeń
Buffy
Ally McBeal
Kasia i Tomek

JaRo II

Ostatnio ogl?da?em "Nieustraszonego", kultowy serial akcji z Davidem Hassselhoffem. Pomys? serialu jest naprawd? dobry i oryginalny, ciekawe postaci... jednak?e z odcinka na odcinek serial zacz?? mnie coraz bardziej przynudza?. Intrygi by?y zbyt pospolite, Nieustraszonemu brakowa?o naprawd? godnych przeciwników, poza Garthem Knightem i KARREM nie pojawi? si? w tym serialu ?aden godny zapami?tania przeciwnik. Troch? denerwowa?o mnie te? to, ?e ka?dy odcinek ko?czy? si? szcz??liwie, wr?cz "cukierkowato", humor prezentowany w nim te? nie by? najwy?szych lotów. Ogó?em serial jest solidny, ale ma swoje wady. Gdyby by? mroczniejszy, powa?niejszy by?by na pewno du?o lepszy. Serial liczy 4 sezony, o których po krótce:

Sezon I.
Bardzo dobry pilot serialu- poznajemy dosy? skomplikowan? histori? g?ównego bohatera Michaela Knighta. Genialna scena poznania Michaela z KITTEM. Sezon w miar? dobry, ale z odcinka na odcinek wyra?nie zaczyna brakowa? oryginalnych pomys?ów na ci?gni?cie fabu?y- intrygi s? zbyt proste; napad na bank, porwanie itp.

Sezon II.
Lepszy od pierwszego. Bonnie partnerka Michaela o przeci?tnej urodzie zostaje zast?piona przez April (du?o ?adniejsz?) poza tym to tu pojawia si? najwa?niejszy wróg Michaela- Garth Knight w odcinkach "Goliat". Obok czwartej serii w?a?nie drug? uwa?am za najlepsz?.

Sezon III.
April odchodzi, zast?puje j? ponownie Bonnie... poza tym nic nadzwyczajnego si? w tym sezonie nie dzieje. Zwyk?e intrygi... najs?abszy sezon, zero ciekawych pomys?ów.

Sezon IV.

Drugi sezon lubi? najbardziej, ale czwarty jest tu? za nim. Wprowadzono du?o zmian- KITT otrzyma? dodatkowe funkcje tzw. tryb szybkiego po?cigu i pojawia si? bardzo ciekawa posta? RC- czarnoskóry, m?odociany partner Michaela. Zako?czenie smutne (co mo?e zdziwi?, tym bardziej, ?e serial mia? pogodn? otoczk?).

Podsumowuj?c mimo swych wad (nu??ca akcja, pogodne, momentami wr?cz Disney'owskie zagrania) serial ma swój urok i klimat lat '80. Warto si? z nim zapozna?, tworzony by? przez Glena Larsona twórc? kultowych seriali lat '80 ( Dru?yna A, Magnum*, Policjanci z Miami, Airwolf) poza tym w?a?nie w tym serialu mo?emy ogl?da? Davida Hasselhoffa- m?odego, przystojnego, co? znacz?cego w showbiznesie. Bardzo lubi? tego aktora i ?al si? robi, gdy si? patrzy na jego upadek (alkohol, beznadziejne filmy, tragiczne teledyski do przeci?tnych piosenek), nie sk?ami?, je?li powiem, ?e ten serial to jego najwi?ksze osi?gni?cie (niech si? schowa "S?oneczny patrol"). Wszystkie inne próby reinkarnacji tego serialu uwa?am za totalne nieporozumienia, i mimo i? wersja oryginalna nie jest czym? nadzwyczajnym, to jak wida? trudno zrobi? lepsz? wersj? od tej.

Moja ocena dla ca?o?ci serialu:  6/ 12.

* "Magnum" uwa?am za najlepszy serial akcji z tamtych lat.
Na początku duże Jot, a pomiędzy małym 'a' i 'o' znak Robina rozświetla to = JaRo

BD96

Ok, do tytułów które oglądam/oglądałem należą:
(Kolejność całkowicie przypadkowa!)

Zagraniczne:

- Dr. House
- Chuck
- CSI: Miami/Nowy York
- Smallville
- Detektyw Monk
- Scrubs i ogólnie większość tytułów z Comedy Central
- Świat według Bundych

Polskie:

- W11 - wydział śledczy/Detektywi
- Sędzia Anna Maria Wesołowska/Sąd rodzinny
- Na wspólnej
- Daleko od Noszy
- Synowie
- Rodzina Zastępcza
- Świat według Kiepskich
- Miodowe Lata
- I kto tu rządzi?
- Pierwsza miłość
- Brzydula

Nie, nie jestem gejem :P ;D.
Życie czasami daje nam mocnego kopa w tyłek. Najważniejsze żeby wstać i iść dalej.
Ja nie potrafię... Ale zawsze mam kogoś kto mnie podnosi!

Batman - The Blackest Knight!

Funky

Moim ulubionym serialem jest zdecydowanie "Święty" z Rogerem Moorem. Szczególnie uwielbiam biało-czarną serię która jest bardziej poważna od kolorowej. A tytułowy "Święty" czyli Simon Templar to typ bohatera jakiego uwielbiam a więc szarmancki dżentelmen w eleganckim garniturze :) Niestety minusem tego serialu jest to że zdecydowanie większość lokalizacji było nagrywane w studiu. Sam Moore w swojej biografii pisał że w tamtych czasach serial TV posiadał dość małe środki i niestety dzisiaj to wali po oczach. Oczywiście to nie zmienia faktu że serial miał tą wspaniałą staroświecką atmosferę. Nie wiem jak to wytłumaczyć ale poprostu dzisiejsze seriale są dla mnie jakieś takie nijakie w porównaniu do klasycznego "Świętego".

Gdzieś półtora roku temu dowiedziałem się że ma powstać nowy serial o przygodach Templara. Najpierw w główną postać miał wcielić się James Purefoy potem jednak nic z tego nie wyszło i wybrano Dougraya Scotta. I jest to dla mnie dobry wybór aktor jest dość przystojny do roli Simona. Mam nadzieję że nie zmieniona pozostanie elegancja "Świętego" a więc garnitur obowiązkowy! :)